Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ferić:

Ovo mi je najveći roman dosad, 
a naši se čitatelji boje debelih knjiga

Zoran Ferić
Pixsell
23.12.2011.
u 19:39

“Kalendar Maja” je roman koji se sastoji od više romana i u kojemu ima puno briljantnih minijatura

Roman koji se sastoji od više romana i u kojemu ima puno briljantnih minijatura. Tako je nakladnik Profil najavio dugoočekivani roman Zorana Ferića “Kalendar Maja”. A najbrži čitatelji mogli su kupiti prvih tridesetak primjeraka koji su u posljednji trenutak dopremljeni direktno iz tiskare na promociju u Bogovićevoj. Očekuje li profesor književnosti i jedan od hrvatskih književnih proznih prvaka da će mu opširni roman (600 stranica) jednog dana završiti i u lektiri?

– Nadam se da neće nikad. Takva mu je i tema da ne bi baš lako ušao u lektiru – veli Ferić. A hoće li debljina romana privući ili odbiti čitatelje? – Koliko znam, čitatelji se boje debljih knjiga kakve su sada u trendu. Ova je moja najveća dosad iako je nisam pisao zbog trenda. “Kalendar Maja” roman je o odrastanju dvojice dječaka pedesetih i šezdesetih godina, sve do 2010. i do ponovljenog maturalca. U njemu nema pravih demona, nego onih koji postoje u svakodnevnom životu, a to su demoni ljubavi, nesreće, smrti... – kaže Ferić koji je u petak potpisivao prve primjerke svog romana. Do sada je objavio dvije zbirke priča (među njima i hvaljenu “Mišolovku Walta Disneyja”), dva romana i knjigu kolumni iz Nacionala.

Ključne riječi

Komentara 3

ŠU
šumaherr
12:41 26.12.2011.

Dobro razmišlja. Dovoljno je debela pa bi se netko mogao sjetiti prevesti ju na engleski i eto brda love. Kao svi ovi Švedi, Norvežani itd. Svejedno puno sreće mu želim. Od poduzetnog profesora klinci još mogu nešto i naučiti. A većina profesora ne odgaja djecu za život u 2011. godini nego za onaj kakav je bio valjda 1950.

DU
Deleted user
22:43 26.12.2011.

600 stranica o odrastanju provincijskih dječaka bez ikakvih dramatičnijih događaja od krađe šljiva... to je ili novi james joyce ili gnjavaža desetljeća , ako to nije isto.

KO
konjski
23:48 27.12.2011.

Roman je fantastičan.Naravno za one koji znaju čitati:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije