Naslovnica Kultura Glazba

Ovaj tjedan počinje Rab Jazz Festival

Donosimo razloge zašto ga ne propustiti!
04. rujna 2019. u 14:04 214 prikaza
Rab Jazz Festival
Foto: I. Subić
Pogledajte galeriju 1/7

Ovog četvrtka, 5. rujna počinje Rab Jazz Festival i traje sve do nedjelje, 08. rujna! Bit će to četvrta godina u kojoj otok Rab, postaje domaćin iznimnom kulturnom događaju u kojem se cijeli otok pretvara u jednu veliku glazbenu pozornicu. Donosimo razloge zašto ne propustiti ovogodišnje izdanje Rab Jazz Festivala.

Zagrebačka filharmonija u Iloku Pripreme u tijeku Zagrebačka filharmonija u Iloku priprema tri večeri glazbe i filma za dugo pamćenje

IZNIMNI GLAZBENI DOŽIVLJAJ i VELIKA GLAZBENA IMENA - BESPLATNO

Od četvrtka do nedjelje rapske pjace, trgovi i uličice postaju glazbena pozornica, koja će ugostiti neke od najzanimljivijih imena domaće i strane jazz scene.
Sam festival, u četvrtak 5. rujna u 20 sati, otvara diva Radojka Šverko i njen kvartet u Parku Dorka, a potom od 21.45h na Trgu Slobode - Pjaceta nastupa Vasil Hadžimanov Band, koji donosi novi pristup fuzije u jazz muzici spajajući balkanski tradicionalni ritam sa zapadnim modernim glazbenim zvukom.

Rab Jazz Festival | Autor : Goran Matijašec Foto: Goran Matijašec

Dan poslije, u Vili Mahač nastupit će Jacopo Zanette, jazz zvijezda u usponu, i njegov John Marshall Quartet, a nakon njega, ispod zvonika Sv. Ivana Evanđeliste nastupa Uroš Perić Kvartet koji donosi najpoznatije pjesme velikana Raya Charlesa.

Subota navečer rezervirana je za svjetski priznatog trubača, Duška Gojkovića i njegov kvintet, a nakon njega, na istome mjestu, ispod zvonika Sv. Ivana Evanđelista 'pozornicu' preuzima naša poznata glazbenica Tamara Oboravac i Transadriatic Quartet.

Rab Jazz Festiva u nedjelju, 08. rujna, zatvara Branimir Gazdik, naš eminentni bubnjar, sa svojim kvartetom, a nastupa na Trgu Slobode - Pjaceti, dok će na Trgu Municipium Arba nastupiti Ansambl Jazz Salsa Filosofia, jedini suvremeni autorski salsa bend u regiji.

Kako bi u ponudi Rab Jazz festivala mogli uživati baš svi prisutni, ulaz na sva događanja je besplatan, za što su zaslužni Grada Rab i Pučko otvoreno učilište Rab, u čijoj se organizaciji i pod pokroviteljstvom održava ovaj uistinu poseban festival, uz sponzorstvo Valamar Riviere.

RAB KAO OTOK SREĆE

Otok Rab, smješten u Kvarnerskom zaljevu u sjevernom Jadranu, pravi je raj za ljubitelje prirode i autentičnog otočkog ugođaja. Njegovu bezvremenu ljepotu prepoznali su davnih dana i Rimljani nazvavši ga Felix Arba ili „Sretni Rab“, a sa svojih 30 pješčanih plaža svakako spada u jedan od najposebnijih otoka Jadrana.

Grad Rab je u posljednjih desetak godina proglašen dobitnikom nekoliko prestižnih priznanja i nagrada, od kojih se posljednja ističe 'Turistički događaj godine u 2018. godini' na Danima hrvatskog turizma za Rabsku fjeru. Sva osvojena priznanja i nagrade dodatno su pozicionirale Rab kao idealnu destinaciju za odmor i kulturni turizam.

Rab Jazz Festival | Autor : I. Subić Foto: I. Subić

POSLJEDNJI VIKEND PRIJE POČETKA ŠKOLSKE GODINE

Ovaj vikend posljednji je vikend prije početka školske godine i možda posljednji koji još nije opterećen zadaćama i školskim obavezama, kako za djecu, tako i za roditelje. Budući da se otok Rab nalazi na dobroj lokaciji i dobro je povezan s kopnom, svega par sati puta dijeli ga od svih velikih gradova u Hrvatskoj. To, uz gore naveden program te prirodne ljepote, čini Rab idealnom destinacijom na kojem se mogu 'napuniti baterije' u svega par dana. Rab Jazz Festival je osigurao da zabave i dobre atmosfere neće faliti.

Arturo Sandoval Arturo Sandoval 'Dizzy Gillespie odveo me s Kube i bio moj heroj, uzor i mentor'

U slučaju nepogodnog vremena organizator je osigurao alternativne lokacije. Sve informacije bit će pravovremeno objavljene na Facebook stranici Rab Jazz Festivala.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas