Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Ovaj tjedan počinje Dance Inn

Matija Ferlin, Dino Pešut, Saša Božić, Petra Hrašćanec, Matej Kejžar i niz drugih umjetnika predstavljaju svoje projekte na inovativnom festivalu suvremenog plesa
27. studenoga 2018. u 10:04 311 prikaza
Festival Dance Inn
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/18

Festival Dance Inn, čiji je umjetnički direktor kazališni redatelj Saša Božić, nakon jesenskog izdanja, vraća se na zagrebačku festivalsku scenu – od 29. studenog do 9. prosinca ne propustite pogledati recentne produkcije kazališnih i plesnih projekata iz Slovenije i Hrvatske.

Festival Dance Inn | Autor : PROMO Foto: PROMO

Ovosezonski, zimski Dance Inn, održava se na tri lokacije u Zagrebu – i to Kazalištu KNAP na Pešćenici, u prostoru nacionalnog ansambla tradicionalnih plesova LADO na Trgu Republike Hrvatske, te na jednoj tajnoj lokaciji, na kojoj će biti izveden tekst Dine Pešuta, nagrađen „Držićem“.

Kazalište KNAP, s kojim u suradnji nastaje Dance Inn Winter 2018, će tako od 29. studenoga do 3. prosinca ugostiti izvedbe nove predstave Petre Hrašćanec i Saše Božića – „Vratiti nekoga kući“, projekt Mateja Kejžara sa studentima Odsjeka plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu – „House Bolero“, izvedbu autorskog projekta Jelene Miholjević, Ivane Bodrožić, Marka Lucijana Hrašćaneca i Saše Božića – „Pričamo bajke odraslima“, te hrvatsku premijeru predstave „Staging a play: Staklena menažerija“, Matije Ferlina.

Festival Dance Inn | Autor : PROMO Foto: PROMO

Od 7. do 9. prosinca u LADU će se održati premijerna i reprizne izvedbe plesnog projekta „Boli kolo“, inspiriranog predloškom Dimitrija Kokanova, čiji su autori Saša Božić i Petra Hrašćanec.
Festival se zatvara 8. i 9. prosinca u 20 sati, izvedbama drame „Veliki hotel Bezdan: Pupoljak“ Dine Pešuta, koji je za navednu dramu dobio nagradu „Marin Držić, u Kolažu (Amruševa 11).

Sve informacije o programima pronađite na www.danceinn.org.

Ulaznice za sve izvedbe stoje 50 kuna, 40 s popustom za umirovljenike i studente. Ulaznice za izvedbu „Vratiti nekoga kući“, 29. studenog nisu u prodaji. Studenti Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu ostvaruju besplatan ulaz na sve programe.

Festival Dance Inn | Autor : PROMO Foto: PROMO

Ulaznice za izvedbe u KNAPu su u prodaji na blagajni KNAPa, a za izvedbe u LADO-u ulaznice se kupuju prije izvedbe. Rezervacije na danceinn@mail.com

PRSATA CLAUDIA
Bujna Slavonka o kojoj pišu svjetski mediji: 'Žene se zgražaju kad me vide'
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje