Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert u beču

Ovacije Srđanu Bulatu za sjajan gitaristički recital

Gitarist Srđan Bulat na bečkom recitalu  (1)
S.Herek
07.12.2012.
u 11:05

Vrhunskim oblikovanjem zahtjevnog glazbenog materijala i besprijekornim i suptilnim izvedbama svojstvenim samo velikim umjetnicima svirao je djela J. Rodriga, G. Regondia, F. Tarrega, F. Paraća, I. Albeniza, B. Papandopula i S. Šuleka

BEČ – Srđan Bulat, jedan od najdarovitijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije, održao je u četvrtak navečer u bečkoj crkvi sv. Ruprechta sjajan gitaristički recital, kojim je završio 8. festival hrvatske glazbe u Beču. Organizirao ga je Muzičko-informativni centar Koncertne direkcije Zagreb, na čelu s neumornim glazbenim entuzijastom Davorom Merkašem u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Austriji i drugim hrvatskim i austrijskim institucijama.

Srđan je bečkoj publici pokazao kako ga isključivo zanima put vrhunskog gitarizma. Vrhunskim oblikovanjem zahtjevnog glazbenog materijala i besprijekornim i suptilnim izvedbama svojstvenim samo velikim umjetnicima svirao je djela J. Rodriga, G. Regondia, F. Tarrega, F. Paraća, I. Albeniza, B. Papandopula i S. Šuleka.

Rodrigova španjolska skladba Junto al Generalife, Regondijeva Etida br. 8 u g-duru, Tarregov Capricho arabe, Paraćeva Muzika za gitaru, Albenizove dvije skladbe Mallorca i Cordoba te Papandopulova Tri hrvatska plesa i Šulekove Tri trubadurske pjesme oduševili su hrvatske i austrijske glazbene znalce koji su uživali u Bulatovim tehničkim bravurama visokog umjetničkog dometa i perfektnom muziciranju koje je bilo puno temperamenta, svježine i nevjerojatne virtuoznosti.

Mlada gitaristička zvijezda koja neumorno skuplja nagrade diljem svijeta, kao izbor za završni koncert ovogodišnjeg Festivala hrvatske glazbe u Beču, pokazala se punim pogotkom, što je Bulat znalački iskoristio poklonivši nakon upornih poziva na „bis“ oduševljenoj bečkoj publici dodatak.

Zadovoljna je publika dugo pljeskala uz povike „bravo“, a gitarist Srđan Bulat, očito ganut dobrim prijemom Bečana, zahvaljivao se jednako organizatoru koncerta Davoru Merkašu, kao i slušateljima koji su ga tako oduševljeno ispratili.

„Hvala svima koji su upravo meni omogućili da u Beču održim svoj prvi gitaristički recital", rekao je nakon koncerta za Večernji list Bulat. Dodao je kako si je, uz završetak poslijediplomskog studija u Londonu, za ciljeve postavio promociju hrvatske glazbene baštine diljem svijeta te interpretaciju španjolske i talijanske glazbe kojoj je, kako je rekao, zbog svog dalmatinskog temperamenta posebice sklon.

Srđan Bulat rođen je 1986. godine u Splitu. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada na gitarističkim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, a od rujna ove godine polaznik je poslijediplomskog studija gitare na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, jednoj od najuglednijih glazbenih akademija u svijetu.

>> Sopranistica Lešaja i pijanistica Caparin osvojile srca Bečana

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije