Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linđo na Igrama

Ovacije publike za šokačke plesove i “Lijepu Janju”

lindjo_nnn_kul_130712
arhiva
13.07.2012.
u 14:58

Odlični plesači bili su adut priredbe u kojoj se redaju pjesme i plesovi iz cijele Hrvatske te nenadmašno bogatstvo izvornih narodnih nošnji.

Stranci na Dubrovačkim ljetnim igrama dolaze prvenstveno na koncerte. Na dramskim ih izvedbama nema jer predstave se još uvijek igraju bez prijevoda, a ove godine plesnih predstava nema. No najviše stranih gostiju uvijek bude na koncertu folklornog ansambla Linđo.

Tako je bilo i na njegovu prvom nastupu na ovim Igrama, na terasi Revelina. Odlični plesači bili su adut priredbe u kojoj se redaju pjesme i plesovi iz cijele Hrvatske, te nenadmašno bogatstvo izvornih narodnih nošnji. Vrhunci dvosatne izvedbe bili su pjesma “Lijepa Janja ribarova kći” u izvedbi ženske klape te sama završnica s furioznim šokačkim plesovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije