Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u Gavelli: "Bojim se da se sada poznajemo"

Ova je drama veliki korak unatrag za Ivora Martinića

Filip Križan, Natalija Đorđević i Irena Tereza Prpić
Foto: arhiva Gavella
19.01.2015.
u 11:43

Redatelj Dominique Schnizer dopustio je i preglumljavanje i vriskove na rubu histerije, u čemu je prednjačila Natalija Đorđević

Ivor Martinić pisao je dramu “Bojim se da se sada poznajemo” (premijera u Gavelli 16. siječnja) na temelju radionica s hrvatskim i njemačkim umjetnicima, održanih u sklopu međunarodnog projekta The Art of Ageing, za koji je novac dao EU za istraživanje novih teatarskih formi. Dobili smo samo brigu nad svakim potrošenim eurom. Problem je ovog projekta sam tekst, za Ivora Martinića gotovo pa nevjerojatan korak unatrag nakon njegovih s pravom hvaljenih i mnogostruko nagrađivanih djela “Drama o Mirjani i onima oko nje” i “Moj sin samo malo sporije hoda”.

Ovdje, u “Bojim se...” jednostavno nema ničega. Trebala je to biti priča o sjećanjima, postojanju istine ili barem nekog njenog oblika, o misaonom povratku u prošlost, a sve to nakon jednog ljubavnog prekida. Na žalost, od svega toga dobili smo – veliko ništa. Tekst bez jedne prave rečenice i emocije, koji se vrti u krugovima koji postaju sve uži i uži, za gledatelja sve iritantniji.

Mučili su se ovdje svi sudionici. Redatelj Dominique Schnizer dopustio je i preglumljavanje i vriskove na rubu histerije, u čemu je prednjačila Natalija Đorđević, ali i totalnu distanciranost od lika, što si je dopustila Ivana Bolanča. U ženskom trolistu predstave vidjeli smo i mladu Irenu Terezu Prpić, a jedino je Filip Križan, i sam izgubljen u nevjerojatnom plošnom liku, uspio pokazati dio svog velikog umijeća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije