Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Otvoreni dani Instituta za povijest umjetnosti u srijedu i četvrtak

Svi zainteresirani pojedinci mogu doći u Vukovarsku ulicu 68 (treći kat zgrade poznate kao Pučko otvoreno učilište) u srijedu i četvrtak između 10 i 17 sati, na Otvorene dane IPU-a
08. ožujka 2011. u 05:36 0 komentara 80 prikaza
Pučko otvoreno učilište danas  (1)
Foto: Arhiva VL
Pogledajte galeriju 1/3

Institut za povijest umjetnosti svake godine otvara svoja vrata za upoznavanje javnosti sa svojim programima i brojnim izdanjima knjiga, časopisa i publikacija. Svi zainteresirani pojedinci mogu doći u Vukovarsku ulicu 68 (treći kat zgrade poznate kao Pučko otvoreno učilište) u srijedu i četvrtak između 10 i 17 sati, na Otvorene dane IPU-a.

Kako navodi u pozivu povjesničarka umjetnosti Nela Gubić, tijekom ove godine Institut će različitim prigodnim aktivnostima obilježiti 50. obljetnicu djelovanja. Već tradicionalni Otvoreni dani su samo jedna u nizu tih aktivnosti.

Svi koji žele mogu posjetiti Institut, informirati se o znanstveno-istraživačkim projektima i programima te provjeriti koje su zbirke i donacije pohranjene u Institutu. Može se raspitati o knjižničnom fondu, fototeci i ostalim odjelima dokumentacije koji su javno dostupni za istraživačke svrhe.

Institut za povijest umjetnosti, čije su temeljne smjernice djelatnosti postavili 60-ih godina 20. stoljeća povjesničari umjetnosti Milan Prelog (na području istraživanja urbanih cjelina i spomenika) te Grgo Gamulin (na području likovnih umjetnosti), danas predstavlja središnju znanstvenu ustanovu za proučavanje povijesti i teorije umjetnosti svih vremenskih i stilskih razdoblja s težištem na nacionalnoj povijesnoumjetničkoj baštini.

Kao i proteklih godina, pripremili su posebne pogodnosti pri kupnji knjiga i časopisa (u izdanju Instituta za povijest umjetnosti). Više informacija potražite na stranicama Instituta: Dani otvorenih vrata IPU 2011.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.