Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Otvorene jubilarne Varaždinske barokne večeri

varaždin barokne večeri (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
24.09.2010.
u 21:48

Raskošni je vatromet označio početak baroknih svečanosti koje će trajati sve do 4. listopada.

Trećom Hamburškom simfonijom u C-duru C.P. E. Bacha koju je u prepunoj Varaždinskoj katedrali odsvirao ansambl Hoffkapele München svečano su otvorene jubilarne Varaždinske barokne večeri. Uz bavarski ansambl nastupio je katedralni zbor "Chorus Angelicus" sa solistima pod ravnanjem maestra Anđelka Igreca.

Zbog krize nije bilo otvorenja na ulicama u gradskoj jezgri, no raskošni je vatromet označio početak baroknih svečanosti koje će trajati sve do 4. listopada.

U subotu navečer je u katedrali Bachova Muka po Ivanu koju će odsvirati Detmold Barock Akademie, a koncert počinje u 19 sati.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krka
11:41 25.09.2010.

Parada za aristokraciju i kapitalističku bagru, pitam čupavog gradonačelnika kaj bu s onima koji ostaju bez posla kod njegovih pajdaša po firmama u gradu, a USKOK kaj čupavi još dela na slobodi? Kaj treba nastupiti totalni kolaps da prorade punom parom? Običan narod od toga cirkusa nema koristi, ali zato redovito prek poreza, prireza i komunalne naknade puni gradsku blagajnu, za razliku od gradskih tajkuna kojima čupavi to odgađa ili otpisuje na ime \'\'razvoja\'\' ili sl. floskula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije