Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prostor kreacije

Otvoren natječaj za izlagačke programe u Uraniji

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
11.03.2020.
u 09:26

Udruga Urania poziva autore i autorske timove, umjetnike, dizajnere i profesionalce bliskih disciplina, kritičare i kustose, da do 29. ožujka predlože izložbe i projekte za program Izložbe u Uraniji koji će se održavati tijekom ove godine.

Pri odabiru radova razmatrat će se site-specific projekti koji stručno predstavljaju recentnu domaću i međunarodnu umjetničku i dizajnersku praksu visoke razine.

"Namjera projekta Izložbe u Uraniji jest ispitati na koje načine domaći i strani umjetnici, dizajneri i srodni profesionalci promišljaju javno galerijsko predstavljanje vlastitog rada sa svim specifičnostima koje donosi područje u kojem djeluju, no i njihovi svjetonazori te viđenja umjetnosti i dizajna te njegove uloge u društvu i kulturi", ističe se u pozivu.

Autori se mogu predstaviti putem konceptualnog pristupa i instalacija u prostoru, ali i kroz pojedinačne opuse ili serije radova određenih autora i/ili autorskih kolektiva.

Urania - prostor kreacije, smješten na mjestu nekadašnjeg kina, novo je zagrebačko mjesto za kulturna događanja, okupljanje umjetnika i kreativaca svih područja.

Kino je za svoje poslovne potrebe preuredio arhitektonski studio 3LHD, no dio je namijenio za održavanje filmskih projekcija, izložbi, promocija knjiga, predavanja. Ideja je bila napraviti mjesto na kojemu će se promicati i građanima približiti odabrani umjetnički sadržaji, demistificirati umjetnost i kultura te granice između stručnjaka i publike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije