Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRODNEVNA PROSLAVA

Otvara se obnovljeno hvarsko kazalište

Turistička zajednica grada Hvara
01.05.2019.
u 15:54

U kazalištu utemeljenom 1612., sutra se održava glazbeno-scenska interpretacija Judite.

Programom "Ova lipost uzorita grihota bi da se stara" danas  počinje trodnevno događanje povodom svečanog otvorenja obnovljenog Hvarskog kazalištaprvog javnog kazališta u Europi i spomenika najviše kategorije utemeljenog 1612. godine. Sutra će otvorenje kazališta uveličati izvedba Judite temeljena na djelu Marka Marulića, u glazbeno-scenskoj interpretaciji naše proslavljene muzikologinje Katarine Livljanić i međunarodnog ansambla Dialogos, a očekuje se dolazak ministrice kulture RH Nine Obuljen Koržinek.  U petak će na pozornici Hvarskog kazališta bit izvedena predstava "Stori letrat" Hvarskog pučkog kazališta, jedne od najdugovječnijih glumačkih družina u Hrvatskoj.

Svečanost otvorenja održava se u organizaciji Grada Hvara, uz suradnju i potporu Ministarstva kulture. Svečanost otvorenja održava se u organizaciji Grada Hvara, uz suradnju i potporu Ministarstva kulture, a u okviru 46. Dana hvarskog kazališta, znanstvenog skupa koji se više od četiri desetljeća održava u organizaciji HAZU, Književnoga kruga Split, Grada Hvara i Hvarskog pučkog kazališta. Predsjednik Odbora Dana Hvarskoga kazališta je akademik Boris Senker, a ove godine, od 1. do 4. svibnja biti će predstavljeno više od 30 znanstvenih radova istaknutih hrvatskih profesora, kazališnih i književnih teoretičara.

Po 23. put, od 4. do 9. svibnja upriličit će se i Prix Marulić, međunarodni festival igrane i dokumentarne radiodrame u gradu Hvaru, u organizaciji Odjela Drame Hrvatskog radija (HRT-HR). Ovaj jedinstveni ambijentalni festival održava se pod geslom Starim tekstovima u pohodejoš od 1997. godine.Predstavit će se 42 igrana i dokumentarna ostvarenja iz 19 država koje je predselekcijska komisija odabrala između sedamdesetak pristiglih radova.

 

1/4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije