Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK NIJE NA PRODAJU

Otac male Indijke iz 'Milijunaša s ulice' opovrgnuo da prodaje kćer za 250.000 funta

20.04.2009.
u 11:35

Prekrasna i beskrajno talentirana devetogodišnja Indijka Rubina Ali koja je u Oscarom nagrađenom filmu "Milijunaš s ulice" glumila djevojčicu Latiku, mladu ljubav glavnoga filmskog junaka Jamala, našla se u središtu pozornosti nakon što je objavljeno da je otac namjerava prodati za 250.000 funta bogatom šeiku s Dalekog istoka.

Cijena, prava sitnica
Zbog nemogućih uvjeta života u slamovima Mumbaija, Rubinin otac Ratiq namjeravao je unovčiti slavu svoje kćeri i pobjeći iz sumornih predgrađa koje vjerno prikazuje film. Cijena koju je odlučio platiti - prodaja vlastite kćeri - za njega nije prevelika. Naravno, cijela priča nije mogla promaknuti engleskim tabloidima, a pogotovo ne nedjeljnom izdanju The Suna, "The News of the World", koji je poslao svoje novinare na teren. Novinari su se predstavili kao izaslanici bogatog šeika.

Rubinin otac "zagrizao" je mamac domišljatih novinara, u kojem je čak i licitirao za svoju kćer. Usput je kritizirao redatelje i producente filma koji nisu ništa napravili kako bi im dali "kartu" za bijeg iz indijskih predgrađa, a on je, eto, njima "pomogao" zahvaljujući svojoj kćeri, da dobiju čak osam Oscara.

Tabloidi vs. otac
Kad je priča o prodaji "oskarovskog djeteta" završila na naslovnicima, rodbina male Rubin, koja vjerojatno ne zna što se događa iza njezinih leđa, sve je opovrgnula optuživši medije za insceniranje cijele priče. Otac je sve negirao, istaknuvši da nikad nije namjeravao prodati svoju kćer. Istina je da je tražio posao, ali on svoju kćer "jako voli i ponosi se njome" i ovakve ga priče duboko vrijeđaju.

Filmska priča
A, mala Rubin i dalje uživa u šetnjama Mumbaijem i popularnosti, ističući da je veseli što je prepoznaju na ulici. Za razliku od svijeta njezine obitelji, njezin je svijet zasad dječji i razigran, a možda u godinama koje slijede i njezina priča završi poput priče junakinje koju je utjelovila u filmu - sretnom pričom, s ljubavi svog života, daleko od sumornih i siromaštvom opterećenih slamova.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije