Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
New York

Otac Lorelai Gilmore, Edward Hermmann preminuo u 72. godini

glumac Edward Herrmann
Foto: screenshot/youtube
31.12.2014.
u 21:55

Osim što je bio uspješan glumac, bio je istinski gospodin i učenjak te iznimno drag i pristojan čovjek. Jako će nam nedostajati, rekao je Robbie Kass, njegov menadžer.

Edward Herrmann, dobitnik Emmyja za ulogu u The Practise te sjajnu ulogu oca Lorelai u serijalu "Gilmore Girls", preminuo je danas u 72. godini u newyorškoj bolnici nakon što se mjesecima borio s tumorom ozga, objavio je njegov menadžer, piše Huffington Post.

"Osim što je bio uspješan glumac, bio je istinski gospodin i učenjak te iznimno drag i pristojan čovjek. Jako će nam nedostajati", rekao je Robbie Kass, njegov menadžer.

Imao je dugu i pamtljivu karijeru – zapaženu ulogu imao je u filmu "The Wolf of Wall Street,","The Emperor's Club", "Richie Rich." Glumio je i u desetak TV emisija poput "How I Met Your Mother" to "The Good Wife" to "Harry's Law."

Hermann je bio uspješan i na glazbenoj pozornici pa je dobitnik i nagrade Tony za izvedbu Franka Gardnera u "Mrs. Warren's Profession" iz 1976.

Tijekom 1990-ih istaknuo se i kao glumac radio drama i pripovjedač PBS-ovih te emisija History Chanella, uključujući i serijale Kena Burnsa "The Roosevelts: An Intimate History".

Dva puta bio je oženjen i otac je dvije kćeri i posinka.

>> Razvedi me, zavedi me

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije