Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZALIŠTE

"Osvrni se gnjevno" - Magellijeva predstava o usamljenosti i otuđenju

osvrni se gnjevno
11.11.2009.
u 15:36

Predstava "Osvrni se gnjevno" engleskog dramatičara Johna J. Osbornea u režiji Paola Magellija prekjučer je premijerno izvedena na daskama Scene Gorica.

Predstava "Osvrni se gnjevno" engleskog dramatičara Johna J. Osbornea u režiji Paola Magellija prekjučer je premijerno izvedena na daskama Scene Gorica. Riječ je o tekstu koji se prvi put na sceni pojavio pedesetih godina kada su britanske drame zatvarale oči prema složenijim prilikama toga razdoblja.

Budući da je taj tekst sve samo ne takva vrsta drame, njegovo prikazivanje izazvalo je metež u kazališnim krugovima. Danas taj tekst, koji obiluje svakodnevnim jezikom i naturalizmom, više nije novost u kazalištu, ali samu radnju, odnosno stanja u kojima su njezini protagonisti mi i nakon pedeset godina itekako dobro razumijemo.

Sama priča prilično je banalna jer govori o klasičnom ljubavnom trokutu, no ovdje nije naglasak na priči nego na stanjima likova koji su "zaglavili" u istom obrascu. Magelli je odlično prikazao stanje tih likova, njihov bijes, apatičnost, mržnju vlastite bespomoćnosti i pasivnosti, a uz odličnu izvedbu glumaca ova će predstava zasigurno naći svoju publiku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije