Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZVESELITE NAJMLAĐE!

Osvojite ulaznice za bezvremensku predstavu „Alisa u Zemlji čudesa“!

Alisa u Zemlji čudesa
Foto: Marko Ercegović/ZKM
1/5
10.04.2018.
u 14:26

Vodimo vas na predstavu omiljenu svim generacijama! Evocirajte ugodna sjećanja na djetinjstvo i odrastanje. U čaroliji „Alise u Zemlji čudesa” doživite svjetlo, energiju boja i glazbu!

Toga ljetnoga sunčanog dana, 4. lipnja 1862., dok su plovili čamcem rječicom Isis, pritokom Temze, mladi oxfordski profesor matematike Charles Lutwidge Dodgson nije ni u najluđim snovima mogao naslutiti da je uz njegovu karijeru matematičara upravo rođena i karijera pisca, čija će djela oduševljavati publiku diljem svijeta. Alica Liddell, jedna od tri kćeri dekana sveučilišta, toga je dana postala jednom od najpamtljivijih likova engleske književnosti za mlade, koja će u stoljećima što će uslijediti nadahnjivati i čitatelje i pisce diljem svijeta.

Foto: Marko Ercegović/ZKM

„Svi smo mi ovdje pomalo ludi”, rečenica je koju će Alisa tijekom putovanja u svoju unutrašnjost mnogo puta čuti. Put odrastanja za Alisu je put prihvaćanja vlastite ludosti. Ludosti oslobođene negativnog sadržaja, ludosti koja postaje sinonimom različitosti i posebnosti. Biti lud znači biti drukčiji, biti svoj i uvijek maštati. Alisin put u Zemlju čudesa put je u središte sebe, put prihvaćanja sebe.

Foto: Marko Ercegović/ZKM

Četiri nagrade ZKM-u za “Alisu u Zemlji čudesa“

Predstava „Alisa u Zemlji čudesa“, nastala prema djelu Lewisa Carrolla u obradi Ivora Martinića i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, dobila je četiri nagrade na ovogodišnjem, netom završenom, 18. Naj, naj, naj festivalu, i to: Renata Carola Gatica za najbolju režiju; Petar Leventić za ulogu Kraljice u kategoriji najbolje sporedne muške uloge; Isidora Spasić i Igor Vasiljev ( za najbolju scenografiju); Decker+Kutić za najbolju kostimografiju.

Vecernji.hr osigurao je za svoje čitatelje po 4x2 ulaznice za predstave 14. i 15. travnja ove godine s početkom u 11 sati.

Sve što trebate napraviti jest odgovoriti na nagradno pitanje, a osobe s najkreativnijim odgovorom osvojit će po 2 ulaznice!

Nagradni natječaj traje do 12. travnja 2018. u 12 sati, a sretne dobitnike objavit ćemo najkasnije 24 sata nakon završetka natječaja.

Sretni dobitnici su:

Predstava: 14. travnja 2018. u 11 sati
Mario Labinac, Zagreb
Kristina Dragozet, Zagreb
Tatjana Ivanda, Zagreb
Anica Klemenčić, Rakov Potok

Predstava: 15. travnja 2018. u 11 sati
Katarina Krpanec, Zagreb
Martina Lazić, Zagreb
Katarina Benci, Zagreb
Ema Laušić, Zagreb

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije