Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biblioteka

Osvojite šestu knjigu iz ciklusa Moderni slikari o Ignjatu Jobu

job
02.02.2010.
u 10:59

Ignjat Job (1895.-1936.) za mnoge je slikar krčmi, konoba i crnog vina. Struka za njega tvrdi da je jedini pravi hrvatski predstavnik kolorističkog ekspresionizma.

Ignjat Job (1895.-1936.) za mnoge je slikar krčmi, konoba i crnog vina. Struka za njega tvrdi da je jedini pravi hrvatski predstavnik kolorističkog ekspresionizma. Njegov život i djelo obrađeni su u novoj, šestoj knjizi iz ciklusa “Hrvatski moderni slikari”.

Autor Igor Zidić o Jobu, između ostalog, piše:

– Svakako najdramatičniji rezultat njegova "druženja" s Van Goghom nije bila preuzeta ova ili ona sastavnica Nizozemčeva rukopisa, nego usvojena drskost: usudio se slikati kozmički vir, slikati vrtloženje prirodnih sila...

U još jednoj nagradnoj igri dijelili smo pet knjiga o životu i djelu Ignjata Joba. Trebali ste nam reći kojeg je slikarskog pravca predstavnik Ignjat Job, a točan odgovor glasi kolorističkog ekspresionizma. Točno su odgovorili i imali najviše sreće Ljiljana Klasiček-Bencetić, Dario Jagačić, Katarina Katušić, Jasmina Devčić i Vesna Lukšić. Čestitamo dobitnicima kojima nagrade stižu na kućne adrese!

Komentara 4

BP
bpza
09:16 11.02.2010.

Danas je četvrtak 11. veljače. Sretno!

BP
bpza
08:32 12.02.2010.

Danas je petak 12. veljače. Sretno!

Avatar Petrica Kerempuh
Petrica Kerempuh
13:51 12.02.2010.

Ma je da će objaviti 10. vejače, ali ne piše koje godine !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije