Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokojni dramatičar i scenarist
Povratak na članak

Oskarovac Ronald Harwood tražio je da posjetimo umobolnicu Vrapče

Slobodan Prosperov Novak prisjeća se posjeta nedavno preminulog dramatičara, scenarista i oskarovca Ronalda Harwooda Hrvatskoj.

Komentari 1

Avatar rubinet
rubinet
19:45 14.09.2020.

E ,da. Sjećanja naviru. Te davne 1993. održan je kongres PENa u Dubrovniku. Bilo je proljeće. Bio je rat. Prkoseći onoj "Inter arma silent Musae" gospoda pisci skupiše se. Da bi razgovarali. Pili .Jeli.. Raspravljali. Pa su malo sadili maslinesadili masline po Lokrumu. . A mi,hrvatski branitelji,negdje u zaleđu ,na bojišnici... bivali smo upravo tada i zbog PENa pojačano granatirani. Iizrijekom nismo smjeli uzvratiti.. Zapovjednik je rekao:"jer je PEN kongres u Gradu " .... I tako..nakon 27 godina,na Lokrumu posađene masline narasle,okrupnjele...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.