Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Osječki je Pale prepušten mašti djece kojoj priča svoju priču

PXL_120418_728
PIXSELL
18.04.2012.
u 14:56

Pred malom kazališnom publikom debitirat će novi tip lutke za koji glumci kažu da je vrlo težak za animaciju

Svjetski popularna priča danskog pisca Jensa Sigsgaarda “Pale sam na svijetu” iz 1942. godine oživjela je na daskama osječkog Dječjeg kazališta “Branko Mihaljević”. Glavni i jedini lik utjelovljuje dvoje glumaca, provjerena Areta Ćurković i najnoviji član toga provjerenog kazališnog ansambla Edi Ćelić. Usamljeni Pale prvi je put spojio Osječane s redateljem Ivanom Kristijanom Majićem koji je tu popularnu priču prenio na pozornicu u obliku tzv. storytellinga, tj. starinskog pričanja priče. Pred malom publikom debitirat će i novi tip lutke koji je težak za animaciju, a ponaša se, kako je rekao redatelj, kao slobodna marioneta.

– Kao i slikovnica, predstava je ogoljena u svojoj likovnosti. Jednostavna je i prilagođena djeci i njihovoj mašti. Namijenjena je publici staroj od pet do devet godina. Trenutačno se u svijetu jako puno predstava za djecu realizira upravo na ovaj način, a sada to imaju prilike vidjeti i mladi ljubitelji kazališta u Osijeku – istaknula je Jasminka Mesarić, ravnateljica Dječjeg kazališta “Branko Mihaljević”.

 Palu je dramatizirala Maja Sviben, a autorica scene i lutaka je Neda Ilijević. Premijera će biti održana u četvrtak 19. travnja u 18.30 sati u osječkom Dječjem kazalištu “Branko Mihaljević”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije