Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Molto Cantabile

Opernwelt proglasio Dianu Haller mladom pjevačicom godine

haller
Arhiva
02.10.2013.
u 06:06

Mezzosopranistica iz Rijeke u subotu otvara novu sezonu elitnog pjevačkog ciklusa u HGZ-u

Ugledni njemački časopis Opernwelt proglasio je dobitnike laskavih i vrijednih godišnjih priznanja prema izboru čak pedeset kritičara iz Europa i SAD-a. Titula mladog pjevača godine pripala je solistici stuttgartske Opere, mladoj hrvatskoj mezzosopranistici Diani Haller. Premda u Hrvatskoj još uvijek gotovo nepoznata, ova Riječanka rođena 1986. već nekoliko godina plijeni pozornost europske, a i svjetske glazbene javnosti. Da je dobar glas već preletio i ocean, govori podatak da je newyorški Metropolitan za sljedeće proljeće Dianu Haller rezervirao i angažirao kao prvu zamjenu slavnoj Joyce DiDonato u Rossinijevoj Cenerentoli. U Hrvatskoj je ovog ljeta imala fantastičan nastup u Zadru gdje je na zatvaranju Glazbenih večeri u sv. Donatu pjevala u izvedbi Mozartove Mise u c-molu, skupa sa svojom na njemačkim i europskim pozornicama još uspješnijom kolegicom, sopranisticom Evelin Novak. Obje pjevačice otisnule su se na europske pozornice iz stuttgartske klase Dunje Vejzović.

Ovo posljednje inozemno priznanje Diani Haller ujedno je i dodatni razlog za pohvalu organizatorima i sastavljačima ciklusa Molto Cantabile koji nakon vrlo uspješne prve sezone nastavlja predstavljati hrvatsku pjevačku elitu. Ove će sezone još nastupiti Valentina Fijačko, Martina Gojčeta-Silić, Ivana Lazar te u inozemstvu sve uspješniji i traženiji bas Marko Mimica. Dodatni je razlog da u subotu u 20 sati budete u HGZ-u i silno zanimljiv, atraktivan, raznovrstan, opsežan i zahtjevan program koji Diana Haller priprema s pijanistom Filipom Fakom, a posvećuje ga uspomeni na veliku hrvatsku primadonu Marijanu Radev. Pod tematskim naslovom "Duhovi i kraljevi" koncert donosi skladbe Schuberta, Wolfa, Loewea, Bellinija, Verdija, Granadosa, Berlioza, Berse, Liszta, Hatzea, Schumanna, Wagnera, Korngolda i Wolseleya.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije