Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl u Lisinskom

Operna diva Elina Garanča napokon je stigla u Zagreb!

garanca
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
20.01.2013.
u 22:41

Sada i najoprezniji sumnjivci mogu požuriti na blagajnu osigurati mjesto na koncertu

Ravnatelju dvorane Lisinski Draženu Siriščeviću u nedjelju ujutro još je jednom stalo srce zbog Eline Garanče kada je čuo da operna diva i njen suprug dirigent Karel Mark Chichon nisu u avionu kojim su oko podne trebali doletjeti iz Stuttgarta u Zagreb. Zakasnili su zbog zaleđenih cesta u Njemačkoj. Smjesta je aktiviran produkcijski pogon da smisli rezervni plan zahvaljujući kojem je slavna letonska mezzosopranistica jučer navečer napokon stigla u Zagreb, letom preko Beča. Na pitanje je li umorna, i ona i njen suprug u Zračnoj su nam luci uz smijeh izjavili da su proveli sasvim uobičajen dan na cesti, aerodromima i avionima. Prije Zagreba, Elina Garanča je u okviru turneje u petak navečer nastupila u velebnoj dvorani Festspielhausa u Baden-Badenu, a nakon Lisinskog put je vodi u Hamburg.
- Svo troje smo apsolutno spremni za koncert, a kako čujemo isto tako i Simfonijski orkestar HRT-a, rekao nam je maestro Chichon. Treći član ekipe koja večeras od 19.30 nastupa u Lisinskom mladi je korejski tenor Ho-yoon Chung. Nakon što su dva prethodna koncerta velike umjetnice bila otkazana, sada napokon i najoprezniji sumnjivci mogu požuriti na blagajnu Lisinskog i osigurati mjesto na koncertu koji se ne propušta. Na programu su uvertire, arije i dueti iz opera Mihaila Ivanoviča Glinke, Petra Iljiča Čajkovskog, Francesca Cilee, Camillea Saint-Saënsa, Vincenza Bellinija, Pasquala Marquina Narroa, Santiaga Lopea, Manuela Penelle Morena te iz Carmen Georgesa Bizeta s kojom je Garanča osvojila svijet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije