Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncertu Dubrovniku

"Opereta mix pod maskama" u dupkom punoj tvrđavi Revelin

Danijela Pintarić i  Ronald Braus
arhiva VL
04.03.2011.
u 11:19

Solisti – sopranistica Danijela Pintarić i bariton Ronald Braus – pokazali su izuzetnu prilagodljivost svojih vokala u izvođenju raznolikog repertoara, ali i očitu lakoću i užitak izvođenja komičnih djela

U sklopu glazbenog programa Dubrovnik karneval festa u prepunom Revelinu održana je «Opereta mix pod maskama» u izvedbi Dubrovačkoga simfonijskog orkestra i hrvatskih opernih zvijezda Ronalda Brausa i Danijele Pintarić pod dirigentskom palicom maestra Ildousa Galioulline.

Na prigodno osmišljenom programu našle su se skladbe i ulomci iz poznatih opera i opereta velikih skladatelja: G. Rossinija, W. A. Mozarta, G. Bizeta, G. Donizettija, J. Straussa i F. Lehara, ali i ulomci iz mjuzikla te evergreeni poput P. Ankine «My way». Izvedba Rossinijeva "Dueta mačaka" nasmijala je publiku, a posebno snažan dojam ostavila je izvedba A. L. Webberove «Memory» iz mjuzikla Cats, dok su kraj koncerta obilježile izvedbe evergreena N. Kalođere «Maškare» te «Neka cijeli ovaj svijet» iz mjuzikla "Jalta, Jalta". Solisti – sopranistica Danijela Pintarić i bariton Ronald Braus – pokazali su izuzetnu prilagodljivost svojih vokala u izvođenju raznolikog repertoara, ali i očitu lakoću i užitak izvođenja komičnih i publici očito dopadljivih djela, što je publika prepoznala i nagradila dugotrajnim pljeskom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije