Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturna atrakcija

Opera Nikola Šubić Zrinjski 12. srpnja na Tomislavcu

Nikola Subic Zrinski
07.07.2016.
u 15:46

Za sutra je najavljena projekcija "Mališana" Charlieja Chaplina uz živu glazbu Zagrebačke filharmonije

Zagrebački Trg kralja Tomislava ovog je ljeta postao jedna od najatraktivnijih gradskih pozornica, na kojoj su između ostalih prošloga tjedna svirali svjetski poznati pop-čelisti 2Cellos. Idućeg utorka (12. srpnja) na istom mjestu u sklopu festivala Zagreb Classic ansambl zagrebačkog HNK izvest će operu Nikola Šubić Zrinjski Ivana Pl. Zajca.

Kako ističu u HNK, praizvedba opere Nikola Šubić Zrinjski 1876. godine bila je višestruko važan kulturni događaj. Tijekom sto četrdeset godina gotovo kontinuiranoga izvođenja na svim hrvatskim nacionalnim pozornicama, ovo je djelo uvijek dobro primljeno: opera Zrinjski, uz Eru s onoga svijeta, najpopularnije je i najčešće izvođeno djelo naše glazbene scene.

Prije izvedbe opere Nikola Šubić Zrinjski kojom će festival biti zatvoren, program festivala Zagreb Classic u narednim danima uključuje projekciju kultnog nijemog filma Mališan Charlieja Chaplina uz živu izvedbu glazbe iz filma u interpretaciji Zagrebačke filharmonije (8. srpnja), kao i koncert Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra (11. srpnja). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije