Naslovnica Kultura Glazba

Opera "Il campanello” gostuje na velikoj sceni varaždinskog HNK

Enrico, bivši Serafinin ljubavnik, čini sve kako bi u prvoj bračnoj noći omeo Don Annibalea u obavljanju svoje bračne dužnosti......
06. lipnja 2011. u 10:23 0 komentara 1 prikaza
opera, Il campanello,
Foto: arhiva VL

U četvrtak, 9. lipnja u 20 sati komična opera Gaetana Donizzetija “Il campanello” gostuje na velikoj sceni HNK Varaždin. Riječ je o djelu nastalom u koprodukciji Opere B.B. i Istarskog narodnog kazališta u Pule.

Dirigent je Vladimir Kranjčević, a redateljica Snježana Banović. Glavne uloge pjevaju Ronald Braus, Blanka Tkalčić, Ozren Bilušić, i Božidar Peričić uz glumicu Nadu Abrus, orkestar, komorni zbor i baletne soliste Opere b.b.

Opera Il campanello jedna je od brojnih Donizettijevih opera komičnog sadržaja. Zaplet je vrlo jednostavan - Enrico, bivši Serafinin ljubavnik, čini sve kako bi u prvoj bračnoj noći omeo Don Annibalea u obavljanju svoje bračne dužnosti. Uz stalnu zvonjavu zvonca na vratima i presvlačenje u razne "uloge", Enrico uspijeva u svom naumu, uz potporu Annibaleove punice Rose i ostalih ukućana. Dolazi jutro kad Don Annibale mora na put i uz veselu napitnicu gosti odlaze kućama. Opera je složena od glazbeno pitkih i zanimljivih arija, dueta i ansambala, a u ovoj je verziji upotpunjena s nekoliko duhovitih dramskih scena koje se igraju na hrvatskom.

OSVOJITE MAKEOVER
Žudite za promjenom? Prijavite se na naš makeover i osvojite CCC cipele i torbicu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.