Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurokaz

"Okovani Galileo" otvara kazališnu sezonu u MSU

galileo
18.01.2010.
u 14:59

Nedavno ostvarena suradnja Eurokaza i MSU izvedbenim umjetnicima toga međunarodnog festivala osigurala je veliku i tehnički opremljenu scenu u multimedijskoj dvorani Gorgona.

Otvorenjem Muzeja suvremene umjetnosti i Eurokaz je dobio svoju novu scenu. Naime, nedavno ostvarena suradnja izvedbenim umjetnicima Eurokaza osigurala je veliku i tehnički opremljenu scenu u multimedijskoj dvorani Gorgona.

Kazalište i Gorgona

- U svijetu je uobičajeno da muzeji imaju dvorane za izvedbene umjetnosti i meni se čini logičnim da Eurokaz kao mjesto kazališne suvremenosti surađuje s MSU - rekla je umjetnička direktorica Eurokaza Gordana Vnuk, najavivši prve projekte Eurokaza. Tako će komornom operom "Okovani Galileo" u režiji Branka Brezovca Eurokaz 21. siječnja otvoriti kazališnu sezonu u Gorgoni. Tijekom idućih mjeseci planirana su i druga Eurokazova gostovanja i produkcije koje će se igrati u blokovima u mjesečnom ritmu.

Predstave do lipnja

Za veljaču je najavljen autorski projekt Barabare Matijević "Tracks", dok je projekt "Crkva" redatelja Saše Božića predviđen za svibanj. Slovenski kolektiv Via Negativa koji predstavlja sažetak sedmogodišnjeg rada (projekt o sedam smrtnih grijeha) predviđen je za ožujak, dok će se plesno-svjetlosna instalacija francuskog koreografa Bricea Lerouxa, koja korespondirati s izložbom Aleksandra Srneca, izvoditi u veljači.

Eurokazova festivalska događanja u trajanju od mjesec dana bit će i dalje vezana za lipanj, no detalji tog dijela programa još nisu poznati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije