Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IN MEMORIAM

Odlazak fotografa Irvinga Penna

Irving Penn
V.L.
08.10.2009.
u 14:15

"Fotografiranje kolača može biti umjetnost!" rekao je Irving Penn na otvaranju svojeg studija 1953. godine. Riječi su to čovjeka koji je još od 1940. radio za američki Vogue.

"Fotografiranje kolača može biti umjetnost!" rekao je Irving Penn na otvaranju svojeg studija 1953. godine. Riječi su to čovjeka koji je još od 1940. radio za američki Vogue i koji je zadnjih pedeset godina slovio je kao jedan od najboljih svjetskih fotografa.Osobno je volio mirnu eleganciju, snimanje mrtve prirode i portreta.

U reklamne i modne fotografije unio je svoj stil prepoznatljiv po korištenju predmeta u portretnoj fotografiji. Slavan je tako portet Picassa u kojem ga je Penn, uz veliki obod crnog šešira i visoki ovratkih kaputa, pretvorio gotovo u kubističku sliku ne gubeći pri tome prepoznatljivost lica fascinatnog umjetnika. Podjednako inrigantni bili su u noviji radovi, između njih i gola Kate Moss. Umro je 7. listopada u 93. godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije