Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlukom stožera

Odgođen 26. Sajam knjiga i autora Sa(n)jam knjige u Istri

Mladen Jergović
30.11.2020.
u 11:57

26. Sajam knjiga i autora Sa(n)jam knjige u Istri odgođen je zbog odluke o obustavljanju sajmova te pogoršane epidemiološke situacije, izvijestili su organizatori. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

Odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite o obustavljanju svih sajmova te pogoršana epidemiološka situacija u Republici Hrvatskoj razlog su zbog kojeg smo prinuđeni odgoditi 26. Sajam knjiga i autora - Sa(n)jam knjige u Istri, čije je održavanje planirano u periodu od 5. do 13. prosinca. 

Iako je ovogodišnje izdanje prilagođeno svim nedavno uvedenim epidemiološkim mjerama, svjesni rizika i odgovornosti za javno zdravlje odlučili smo održavanje Sajma prolongirati kako bismo sudionicima i sudionicama, ali prije svega publici, mogli pružiti ne samo sigurnost, već i užitak susreta čitatelja i čitateljica s knjigom, pisaca i spisateljica s onima kojima knjiga kao predmet nije odvojiva od autorske osobnosti i žive, razmijenjene riječi. 

Vjerujemo da je ova, za nas teška odluka, donesena nakon što su pripremljeni i program i prodajni prostori, otisnuti katalozi i plakati, u ovom trenutku jedina moguća i sigurno najbolja. Sajam u Puli uvijek je krasila ne samo interakcija autora i autorica s publikom, već i sajamsko saživljavanje s duhom i ritmom grada, što je Pulu pretvaralo u prijestolnicu knjige i mjesto u kojem se autori i autorice osjećaju kao doma. 

Odgoda, međutim, ne znači odustajanje: nespremni na kalkuliranje ili instant programe na online platformama, odabrali smo strpljenje, čvrsto vjerujući da ćemo, čim situacija postane povoljna za sve, imati isti, ako ne i bolji odaziv autora, ali i da ćemo moći pružiti još veći užitak našoj publici. 

Pula nije pala, već se sprema za trijumf u ljepšim vremenima za sve! 

O novom datumu održavanja sajma knjiga i autora, javnost će biti pravodobno informirana. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije