Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Max Art Fest

Oda građanskom razočaranju u podzemlju Kvaternikova trga

'02.12.2010., Zagreb - Kvaternikov trg. Otvaranje Max art festa  zapocelo je performansom u kojem je grupa hrvata sa fantomkama na glavi prinjela zrtvu politicarima - suvremenim bogovima na Oltaru ilu
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
1/5
02.12.2010.
u 17:12

Izložbe i videoprojekcije na -3. etaži javne garaže trajat će 24 sata na dan do nedjelje 5. prosinca

Angažiranim performansom u kojem je skupina zakrabuljenih Hrvata položila nekoliko praznih okvira na Oltar iluzija, već ukrašen slikama Margaret Thatcher, Fidela Castra, Johna F. Kennedyja, Tita i drugih lidera iz prošlih vremena, na -3. etaži podzemne garaže na Kvatriću počeo je Max Art Fest direktora Lea Katunarića.

Performeri su, u suradnji s Radijem SC, nakon molitve pred Oltarom krenuli put Markova trga gurajući se u kombiju s golemim zvučnicima iz kojih će prema hrvatskom Saboru ovih dana slati malo dobrih zvučnih vibracija.

Kombi je uz nešto buke krenuo ispuniti svoju misiju, a posjetitelji su ostali okruženi izložbama koje su ispunile prostor garaže, odreda se baveći propitivanjem građanskih iluzija i posljedičnim razočaranjem.

Organizatori najviše ističu izložbu "Hrvat obratno" Borisa Ljubičića, a veliku pozornost privlači i naprava Zlate Bilić Dvoržak i Danijela Madouša, koja posjetiteljima nudi mogućnost intervencije u rad Sabora, zatim sarkastične fotografije Darija Petkovića, otrovne instalacije Vanje Perović i Erika Mavriča te kolaži Komične hunte - Damira Ivankovića i Luke Kedže.

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:01 02.12.2010.

Hrvatska umjetnost se probudila! Kad ce i ostali? Smrt Fasizmu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije