Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
58. Zagrebački salon

Od šumske kolibe do hommagea tekstilnim radnicama

Zagreb: Otvorenje središnje izložbe 58. izdanja Zagrebačkog salona u organizaciji ULUPUH-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/11
22.01.2024.
u 10:13

Izložba u Laubi traje do 30. siječnja, a donosi trogodišnji presjek domaće primijenjene umjetnosti i dizajna

U Zagrebačkoj Laubi otvorena je centralna izložba 58. Zagrebačkog salona, koja predstavlja 50 izabranih izlagača na kustosku temu Branke Benčić "Ne radi sam".

Presjek je to trogodišnje prezentacije domaće primijenjene umjetnosti i dizajna, nastajao velikim dijelom i za vrijeme pandemije i potresa, koji su i utkani u samu centralnu temu, a riječima kustosice Branke Benčić: "Izložba okuplja različite oblike djelovanja te pozicije i prakse povezane sa zajedničkim mišljenjem i stvaranjem, suradnjom, razmjenom, interakcijom i kontekstima u pozadini složenih stvaralačkih i proizvodnih procesa koji uokviruju nastajanje novih kreativnih intervencija."

Dijapazon izloženog je širok, od Nipplepeople triptiha ili serije fotografija za maskirani pop duo Nipplepeople koje su nastale kolaboracijom samog benda, modnih dizajnera Lidije Lovrić i Nikole Barbira te likovne umjetnice Anite Celić Celle, pa do projekta Vide Đuran "Ne pleti sam" koji je počela prije godinu dana. Naime, počela je plesti bez vremenskog ili količinskog ograničenja, a prvo klupko vune sada je prešlo u 10 m dug "šal". Tu su i "Šavovi" Ivane Mrčele kojima progovara o propasti tekstilne industrije u Hrvatskoj, pa prava šumska koliba arhitektice Mirne Udovčić i umjetnika Tina Dožića koja je dio istraživanja bijega od civilizacije. Izložba je u Laubi otvorena do 30. siječnja. 

Zagreb: Otvorenje središnje izložbe 58. izdanja Zagrebačkog salona u organizaciji ULUPUH-a
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije