Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKA PRIČA
Povratak na članak

Od sada mi je živjeti u novoj stvarnosti

Kratka priča “Ranko Marinković” zaštitni je znak Večernjeg lista. Od 1964. godine svake subote izlaze prozni tekstovi poznatih i manje poznatih autora. Današnjom pričom započinje novi 53. po redu tradicionalni natječaj “Večernjeg lista” za kratku priču. Žiri “Večernjeg lista”, koji će biti uskoro sastavljen, donijet će odluku o najbolje tri priče iz prošlog 52. natječaja u jesen ove godine, kada će biti dodijeljene i tri nagrade.

Komentari 9

SM
stari_mačak
15:32 28.05.2018.

Ne ulazeći u stil napisanog, način i pristup temi koji su najblaže rečeno nedorečeni i nejasni, sama tema je potpuno izlizana i do bola eksploatirana na stotine i više načina. Zanimljiva je baš kao i povijesni prepad na Pulu u WW1 ili bitka kod Šušnjara 1943. ili pak one legendarne i neponovljive kranjske kobasice skuhane u Zidanom Mostu 1937. godine Bogdana Žižića u jednoj od posljednjih pripovijetki rubrike "Sve Večernjakove promašene priče".

VL
ČE
četvrti
11:56 27.05.2018.

"Žiri “Večernjeg lista”, koji će biti uskoro sastavljen, donijet će odluku o najbolje tri priče iz prošlog 52. natječaja u jesen ove godine, kada će biti dodijeljene i tri nagrade..." "Žiri koji će uskoro biti sastavljen"? Pa tko je do sad birao priče za objavu u VL, uključujući po nekoliko puta iste, uključujući i one u očitom sukobu interesa, poput nestajuće priče Dejana Šorka, uključujući i niz priča koje ne zadovoljavaju uvjetima natječaja. Ne bi li bilo dobro da u žiri uključite i nekog iz pravosudnih tijela RH, recimo DORH-a? Kako ste samo i u tako plemenito područje poput književnosti mogli unijeti blato korupcije i klijentelizma? MSP

VL
KO
Kolumpar
01:19 27.05.2018.

Krenulo na dobro. Isak Borg iz filma "Jagode i krv" tumara sam-samcat ulicom i ukaže mu se kula sa satom bez kazaljki. Onda "Cvrčak pod vodopadom" zapravo film kako na Griču lunjaraju mrtvi domobrani uz dramatično ponavlanje ora pro nobis.. Onda crni mačak Behemot, a bome evo i direktnog Wolanda jesi li za piće. Taman da se nešto dogodi, kada se sve surva u slinavo ponavljanje moje piće, platim piće, platio piće, riječi teku poput vode gorskog potoka, neuvjerljiva žalopojna lamentacija nad nekim propalim ili srušenim gradom s naturanjem da mi izašlo na nos, pak onda pretjerano ponavljanje rijeći nakon, pak opet piće, konobar, itd. Ovi kao da su se urotili protiv čitateljstva. Ništa, navijam do daske Čavoglave da osjetim nešto iskreno.

VL
ČE
četvrti
11:48 27.05.2018.

U propozicijama natječaja piše: Priča može imati najviše 120 redaka ili 7200 znakova (s prazninama). Ova priča ima čak 9.404 znaka. Je li, nakon 52., i 53. natječaj neregularan?

VL
GO
goran2hr
03:09 27.05.2018.

Ispočetka mi je izgledalo zanimljivo i mislio sam da će to otići u neku dobru fantastiku ili psihodeliju, ali što dalje.... No, svejedno, ovo spada u gornji prosjek natječaja i cijenim to kao dobar pokušaj. Svakako, ovo je daleko bolje, nego prošlogodišnji pobjednik.

VL
GO
goran2hr
13:49 28.05.2018.

četvrti - Kada je priča dobra, ima u sebi neki preokret, vic-satiru, uvod, zaplet, vrhunac, rasplet i poučak, nije dosadna - koga onda briga za broj karaktera?! Sve se onda može oprostiti. Mislim, ne tvrdim da je ova priča dobra, nego onako općenito.

VL
KO
Korisnik
17:59 04.06.2018.

Gdje je plakat!? Gdje je zid!? Gdje je prijatelj!? A tek gdje je priča!!!???

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.