Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne propustite

Od nedjelje novi, četvrti broj Strip revije Večernjeg lista

Strip revija Večernjeg lista 4
Foto: ''
27.12.2013.
u 18:29

Prvi put u Europi objavljujemo strip velikana devete umjetnosti Hala Fostera - Bernadetteina pjesma, o ukazanju Gospe u Lourdesu, te još niz drugih uzbudljivih strip epizoda. U novoj Strip reviji čitajte i može li se stripom hodočastiti do Međugorja i Lourdesa i kako je na Gibonnijevu glazbu i skladanje utjecalo - čitanje stripova

Od nedjelje je u prodaji novi, četvrti broj Strip revije Večernjeg lista. Od nedjelje tako možete čitati Bernadetteinu pjesmu, strip o ukazanju Gospe u Lourdesu, Hala Fostera, koji je osmislio i tekst i crteže. On se smatra najvećim autorom u povijesti stripa, a takav je status stekao već Princom Valijantom.

Strip crtač je Foster postao 1929. godine likovno oblikujući Tarzana, poznatog kao prvi realistički strip u povijesti. Na nagovor supruge 1943. je nacrtao strip Bernadetteina pjesma, za koji su dosad znali samo rijetki stripoznalci. Priča o ukazanju Gospe u francuskom Lourdesu, koju je Bernadette Soubirous prvo vidjela 1858., do danas je objavljen svega dvaput u SAD-u i nikad u Europi ili drugdje. Objavom ovoga Fosterova stripa u Hrvatskoj želimo čitateljima Strip revije Večernjeg lista u blagdansko vrijeme darovati stranice profinjenoga štiva.

Drugi strip u novoj Strip reviji je Jaimie McPheeters putuje na istok (tekst: Zvonimir Furtinger, crtež:Julio Radilović - Jules), posljednju epizodu vesterna u kojem Jaimie i prijatelji u uzbudljivo završavaju priču o konfederancijskom zlatu.

U novom Večernjakovom stripu još možete čitati Put vina, Igora Kordeja i Jane Adamović - novi Kordejev strip s neobičnom pričom o očuvanju obiteljske tradicije i bićima iz bajki koji ponekad moraju podsjetiti ljude još dok su mladi na njihove korijene!

Uz stripovne, četvrto izdanje Strip revije donosi i tekstualne priloge, a to su Zašto volim strip - u kojem naš glazbeni velikan Gibonni objašnjava koliko su stripovi, u kojima uživa još od mladih dana, utjecali na njegovu sjajnu glazbu. Čitajte i tekst Svetišta Kraljice mira u stripu, Večernjakova kolumnista Darka Pavičića, koji se pita može li se stripom krenuti na hodočašće u Međugorje i Lourdes.

Kratki stripovi u ovom broju su:

Nježni mraz (tekst i crtež Ivica Bednjanec), o zimskom Nježnom kao omiljenom Djedu darovatelju božićnih darova, te Pero Skitnica (crta i piše Clarence D. Russell), u kojem Lutalica Pero odlučuje za zimske praznike otići na toplo more Juga!

Strip revija Večernjeg lista samo u nedjelju 29. prosinca može se nabaviti u paketu (strip+Večernji list), za samo 9,90 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije