Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar &TD

Obljetnički koncert Cinkuša na kojem će snimiti svoj prvi DVD

cinkuši
arhiva VL
04.05.2010.
u 14:46

Nakon tri albuma, hvaljena od kritike i odlično prihvaćena od publike, Cinkuši na koncertu 12. svibnja snimaju svoj prvi DVD i zato je ovo prilika koja se ne propusta

Koncert glazbene družine Cinkuši održat će se u srijedu, 12. svibnja u 21.30 sati u Teatru &TD.

Riječ je o svojevrsnom obljetničkom koncertu, jer petnaest je godina prošlo od kada je počelo zvoniti jedno od najveselijih, ali i najglasnijih zvona hrvatske etnoglazbe, koje se nema namjeru tako skoro utišati. Jer Cinkuši (u tradiciji kajkavskog kraja “cinkuš” je zvono koje prati ljude od njihova rođenja pa sve do smrti) bili su i ostali u našim okvirima jedinstven primjer benda koji je na savršeno prirodan način spojio glazbenu ostavštinu ovog kraja s gotovo punkerskom žestinom.

Cinkuši su i dan danas jedini naš sastav koji akustične instrumente poput mandoline, gitare, kontrabasa i violine, tretira na drugačiji način i koji njima stvara zavidnu količinu energije, često nespojivu s onim što se povezuje s riječju etno.

Neposrednost, toplina, iskrenost i, naravno, energičnost, riječi su koje se često vežu uz Cinkuše, a nakon tri redom hvaljena i odlično prihvaćena albuma, Cinkuši su odlučili zabilježiti ono što rade najbolje - sviraju. Zato je ovaj koncert prilika koja se ne propušta, jer tako ćete postati svjedoci prvog DVD-a ove jedinstvene etnoskupine koji će biti snimljen baš na koncertu u Teatru &TD.

Ulaznice se, po cijeni od 45 kuna, mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i Dancing Bearu (Gundulićeva 7). Na sam dan koncerta na kazališnoj blagajni cijena će im biti 60 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije