Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Objavljen Poziv za predlaganje koncertnih programa "Jer svirati se mora"

Financijska potpora u obliku bespovratnih sredstava namijenjena je za pomoć pri organizaciji koncerata tijekom pandemije, a sredstva za navedeni projekt Hrvatskoj glazbenoj uniji u ukupnom iznosu od 5 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo kulture i medija. Prijave se podnose od 17. studenoga do 22. prosinca
18. studenoga 2020. u 09:48 1 komentara 325 prikaza
Zagreb: Ministrica Nina Obuljen Koržinek na videokonferenciji s ministrima EU
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Hrvatska glazbena unija objavila je u utorak, temeljem sporazuma s Ministarstvom kulture i medija, Poziv za predlaganje koncertnih programa u okviru projekta "Jer svirati se mora", kojim će se poticati koncertni programi hrvatskih glazbenika izvođača.

Dubravka Vrgoč Izgubili smo milijune, ali imamo nove predstave i pripremamo blagdane uz “Orašara”

Novom mjerom potpore kulturnom i kreativnom sektoru, ugroženom uslijed pandemije poticat će se koncertni programi hrvatskih glazbenika izvođača, kontinuirane i potvrđene prisutnosti u kulturnom životu Hrvatske, visoke razine kvalitete, namijenjeni različitim dobnim profilima publike, priopćilo je Ministarstvo kulture i medija.

Financijska potpora u obliku bespovratnih sredstava namijenjena je za pomoć pri organizaciji koncerata tijekom pandemije, a sredstva za navedeni projekt Hrvatskoj glazbenoj uniji u ukupnom iznosu od 5 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo kulture i medija.

Pravo podnošenja prijava na Poziv imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi kojima osnivač nije tijelo javne vlasti, pravne i fizičke osobe koje obavljaju izvođačku ili drugu, s izvođačkim aktivnostima povezanu, djelatnost u kulturi, pravne i fizičke osobe koje raspolažu koncertnim prostorima.

Prijave se podnose od 17. studenoga do 22. prosinca 2020. za glazbene programe koji će se održati u razdoblju od studenoga 2020. do lipnja 2021. godine.

Iz Ministarstva podsjećaju da se u prvom valu pandemije i potpunog zatvaranja mjerama nastojalo osigurati potporu umjetnicima koji su izgubili mogućnost djelovanja.

U drugoj fazi, mjerama iz Kriznog COVID fonda Ministarstvo je željelo pokrenuti zaustavljeni kulturni život, omogućiti rad i djelovanje umjetnika u otežanim uvjetima za što smo osmislili ad-hoc natječaje i omogućili linije povoljnih kredita za likvidnost sa 100 % jamstvom.

U ovoj trećoj fazi, ističu, osigurala se dodatna potpora proizvodnji filmova preko Hrvatskog audiovizualnog centra, objavljen je javni poziv za poticanje nastavka aktivnosti u području izvedbenih umjetnosti i javni poziv za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja kako bi se osigurala dodatna namjenska sredstva profesionalcima u području kulture i umjetnosti.

Ivan Đuričić Stiže prvi film o Ivi Robiću! Ispričat ću pravu priču o glazbenoj legendi i njegovoj ljubavi

Ministarstvo će, poručuju, nastaviti pratiti epidemiološku situaciju i u skladu s njom reagirati s mjerama usmjerenim prema kulturom sektoru, a sve dionike u kulturi, uključujući i publiku pozivaju na pridržavanje preporuka i odgovorno ponašanje kako bi se održavanje kulturnih aktivnosti nastavilo.

Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • Zvolen2:

    Zasto je zabranjeno komentirati temu o djeci Vukovara ?; Sve je poznato & istina se ne moze sakriti niti blokirati !