Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljanje knjige

O Izraelu kao start-up naciji govore Željko Rohatinski, Davor Štern i Vlasta Kovač

željko rohatinski
Foto: Robert Anić/PIXSELL
27.10.2014.
u 16:55

Izraelski autori Dan Senor i Saul Singer objašnjavaju u čemu se sastoji tajna izraelskog ekonomskog čuda, kako to Izrael – država sa samo 7 milijuna stanovnika, stara samo 65 godina, okružena neprijateljima stvara više start-up tvrtki od većih, stabilnih država koje nisu u ratu

U kulturnom društvu "Miroslav šalom Freiberger" u utorak 28. listopada u 19 sati održat će se predstavljanje knjige Dana Senora i Saula Singera "Start-up nacija" Tajna izraelskog ekonomskog čuda.  

Sudjeluju Vlasta Kovač, Željko Rohatinski (na fotografiji) i Davor Štern. Knjiga je objavljena u izdanju nakladničke kuće Profil.

Izraelski autori Dan Senor i Saul Singer objašnjavaju u čemu se sastoji tajna izraelskog ekonomskog čuda, kako to Izrael – država sa samo 7 milijuna stanovnika, stara samo 65 godina, okružena neprijateljima, u trajnom ratnom stanju još od svog osnutka, bez ikakvih prirodnih resursa – stvara više start-up tvrtki od većih, stabilnih država koje nisu u ratu, kao što su Japan, Kina, Indija, Južna Koreja, Kanada i Velika Britanija. Što su u ovoj knjizi napisali najbolje objašnjavaju autori sami:

"Ovo je knjiga o inovativnosti i poduzetništvu, i o tome kako je jedna mala država – Izrael – utjelovila oboje. Ovo nije knjiga o tehnologiji, unatoč tomu što opisujemo brojne tehnološki vrlo razvijene kompanije. Premda smo fascinirani tehnologijom i njenim utjecajem na suvremeno doba, usredotočeni smo na ekosustav koji generira potpuno nove poslovne ideje.

Ova knjiga jednim je dijelom istraživanje, drugim rasprava, a dijelom je i priča. Čitatelj bi mogao očekivati da ona bude kronološki strukturirana, oko kompanija ili u skladu s raznolikim ključnim elementima koje smo identificirali u izraelskom modelu inovacija. Ti organizacijski modeli bili su nam vrlo privlačni, ali smo ih na kraju sve odbacili u korist mozaičnog pristupa."

Komentara 1

OP
optimistican
17:50 27.10.2014.

kako? sljevanjem ogromnog cionistickog kapitala iz cijelog svijeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije