Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KAD PADNE MRAK'

Novi roman Harukija Murakamija u knjižarama

kad padne noć
(v.l)
30.09.2009.
u 13:37

Novi roman u nakladi Vuković&Runjić "Kad padne mrak", japanskog pisca Harukija Murakamija, govori o susretima koji se događaju u ono gluho i tajanstveno doba između ponoći i svitanja.

Novi roman u nakladi Vuković&Runjić "Kad padne mrak", japanskog pisca Harukija Murakamija, govori o susretima koji se događaju u ono gluho i tajanstveno doba između ponoći i svitanja.

U središtu su pripovijesti dvije sestre, Eri, ljepotica i manekenka koja spava kao da u snu traži zaborav, i studentica Mari koja tijekom romana zaklapa debelu knjigu koju je samotnički čitala u anonimnom restoranu i susreće se s ljudima koji kao da žive u nekim drugim svjetovima. Tu su jazz trombonist koji tvrdi da je pozna otprije, bahata direktorica "ljubavnog hotela" i njezina ekipa, mala kineska prostitutka koju je zvjerski pretukao japanski biznismen.

Ali upravo među tim "ljudima noći" Mari pronalazi srodne duše jer ih najskrivenije tajne i duboke potrebe povezuju više no što ih dijele različite životne okolnosti, dok Eri, koja je u nekoj zagonetnoj vezi s okrutnim zlostavljačem žena, traži spas u snu.

Roman "Kad padne mrak" vodi nas na neobično putovanje od dramatičnih događaja do metafizičkih razmišljanja, putovanje u kojem se isprepleću prostor i vrijeme, uspomene i spoznaje o ljudskoj duši, moć zapažanja i snaga ljubavi i empatije. Prepoznatljivi rafinirani Murakamijev koktel psihologije, humora i uvida u moralne i duhovne finese ovdje je pripravljen majstorskom rukom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije