Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Novi radovi grafiti-majstora Cheza 186 u Laubi

U svojem radu oduvijek je propitkivao granice u koje su klasični grafiti bili postavljeni te se poigravao njihovim nepisanim pravilima. Izložba u Laubi otvorena je do 20. veljače.
14. veljače 2019. u 13:28 0 komentara 133 prikaza
Zagreb: Otvorenje izložbe 31 dan grafitera CHEZ-a 186
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Na izložbi “31 DAYS” otvorenoj u zagrebačkoj Laubi grafiti-majstor Chez 186 izlaže deset novih radova nastalih tehnikom spreja na medijapanu. Na njima vješto kombinira kolorit širokog raspona s tehnički razrađenim formama. U tehnici spreja, koju godinama istražuje i usavršava, postiže specifične kompozicije vibrirajuće urbane atmosfere u kojoj su oblici rasplinuti i mekani. U njima boje djeluju kao da izbijaju na površinu i time stvaraju prepoznatljive a nove vizualne apstraktne i fluidne strukture.

Dobro došli na “Cabaret à la Zagreb” Coprnice i gospon Fulir, ali i stand-up i ples sa sabljama, u showu koji je osmislio Miro Ungar

Prve poteze sprejem napravio je prije više od 20 godina na zidovima diljem rodne Slavonije, da bi djelovanje nastavio u Zagrebu, uz neprestane izlete po ostatku zemlje, regije i Europe. U svojem radu oduvijek je propitkivao granice u koje su klasični grafiti bili postavljeni te se poigravao njihovim nepisanim pravilima, što se vidi i u presjeku njegovih crteža bilo da je riječ o gradskim fasadama ili platnu. S vremenom je u svijet ulične umjetnosti počeo unositi apstraktne elemente, da bi u konačnici njegov rad postao prepoznat upravo po eksperimentiranju u korištenju tehnika i stilova s apstraktnim elementima. Izložba u Laubi otvorena je do 20. veljače.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.