Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakladnici nezadovoljni

Novi model otkupa unio razdor: Gube li kvalitetne knjige potporu države?

02.03.2023.
u 11:26

Više od 20 nezavisnih hrvatskih izdavača zatražilo je od Ministarstva kulture i medija hitan sastanak zbog novog modela otkupa knjiga za narodne knjižnice. I dok Hrvatska namjerava odustati od aktualnog modela, izdavači u Sloveniji, primjerice Goga iz Novog Mesta i Litera iz Maribora, lobiraju u svom ministarstvu da umjesto kompliciranog slovenskog modela preuzmu hrvatski. Njima to nije gorući problem jer slovenski izdavači imaju velike potpore za domaće autore od oko 10.000 eura po knjizi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije