Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera: "Traži se novi suprug" u Kerempuhu

Novi kazališni hit koji dobru zabavu jamči brzim tempom i glumačkim bravurama

Scena iz predstave: Anita Matić Delić i Željko Königsknecht
Foto: Davor VišnjićPIXSELL
23.01.2017.
u 16:19

Pripremajući predstavu, Königsknecht je skromno rekao kako želi vidjeti može li još odigrati pet uloga u jednom komadu, ali, sudeći po tempu u ovoj slavljeničkoj predstavi, on će to moći i ako se za dvadesetak godina ponovno poželi vratiti ovom Gavranovu naslovu

Smijeh i dobra zabava, sjajne reakcije brojne publike i kolega glumaca, hrpe cvijeća, posebna zahvala ravnatelja Satiričkog kazališta Kerempuh Duška Ljuštine, ali i Medalja grada Zagreba, koju je slavljeniku uručio sam gradonačelnik Milan Bandić. Slavljenik je bio omiljeni zagrebački glumac Željko Königsknecht, koji je premijerom nove predstave, romantične komedije “Traži se novi suprug” Mire Gavrana, proslavio trideset i pet godina umjetničkog djelovanja.

I tada, nakon svega, dok aplauz još odjekuje kazalištem, trenutak koji najbolje od svega ocrtava što znači trajati u glumačkoj profesiji, i kakav se to život krije iza zabavnih večeri u teatru: Königsknecht je ovu premijeru posvetio vjernom suradniku i dobrom prijatelju, koji prvi put nije došao na njegovu premijeru. Kerempuh je, naime, baš te subote tugovao zbog smrti svog dugogodišnjeg inspicijenta Borisa Geršaka, koji je bio i inspicijent svih svečanih dodjela Večernjakovih Ruža koje su se održale u tom zagrebačkom kazalištu.

Za proslavu svoje velike obljetnice Željko Königsknecht odabrao je komediju Mire Gavrana, svog kolege sa zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, koju je već igrao prije punih dvadeset godina, ali je ujedno na sebe preuzeo i posao dramaturga i posao redatelja. Konačni rezultat njegovog truda je i više nego zabavna prilagodba vesele zgode o udovici koja traži novog muža i njezinu prvom susjedu koji je godinama zaljubljen u nju, tako da, uplašen njezinom poduzetnošću, angažira prijatelja glumca da odglumi najgore moguće ženike i nju otjera u njegov utješni zagrljaj. Priča je obogaćena aktualnostima: Slovenac je rođen u Sevnici, u predstavi su svoje mjesto našli i Andrej Plenković i Božo Petrov, a SDP je kratica za idealno gnojivo za brzi rast fikusa... Sve su to od reda dramaturški štosovi koji su dobro nasmijali publiku.

Königsknecht redatelj nije previše komplicirao, sve je izgradio na brzom tempu i glumačkim bravurama. Pri tome je na samu scenu uveo i garderobijerke, koje mu pomažu u brzim transformacijama, jer on sam igra čak pet uloga, omogućavajući tako publici da zaviri u one teatarske tajne koje su obično skrivene iza kulisa. Pripremajući predstavu, Königsknecht je skromno rekao kako želi vidjeti može li još odigrati pet uloga u jednom komadu, ali, sudeći po tempu u ovoj slavljeničkoj predstavi, on će to moći i ako se za dvadesetak godina ponovno poželi vratiti ovom Gavranovu naslovu koji je bio hit i u Bugarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Njemačkoj...

Sa Željkom Königsknechtom su na Kerempuhovoj sceni i sjajno ga slijede i Anita Matić Delić u ulozi gospođe Zdenke Smočilović i Damir Poljičak kao gospodin Brkić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije