Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILMONAUT

Novi i preuređeni Filmonaut uz projekciju filma 'Kratka noć leptira'

filmonaut
20.06.2011.
u 13:17

Nakon predstavljanja Filmonauta u kinu Europa slijedi besplatna projekcija filma "Kratka noć leptira" A. Lada iz 1971. u kojemu među ostalima glume Relja Bašić, Semka Sokolović Bertok i Fabijan Šovagović. A nakon filma počinje tulum

Filmski časopis Filmonaut doživljava svoje treće izdanje, i to u tiskanom obliku! Njegovo predstavljanje održat će se 20. lipnja u zagrebačkom kinu Europa u 20 sati, nakon čega slijedi i prigodna projekcija filma.

Nakon što je prije godinu dana ugledao svjetlo dana u online izdanju, Filmonaut se iz digitalnih nula i jedinica tako preselio i u svijet tiskanih medija. U trećem broju potpuno je preuređen, a u njegovu ekipu uključena je plejada mladih autora koji će čitateljima ponuditi svježe i originalne načine na koje se može promišljati svijet pokretnih slika. Trećinu časopisa čine kritike filmskog repertoara.

Filmonaut je ostvario suradnju s britanskim Sight & Soundom, pa časopis donosi i intervjue s njegovim izdavačem i urednikom. No, o svemu će više riječi biti na predstavljanju na kojemu će sudjelovati urednici Tamara Kolarić i Mario Kozina, izdavač Dario Juričan, dizajner Luka Sepčić i dvije glumice i prijateljice projekta: europski priznata Zrinka Cvitešić te među kritikom i strukom sve popularnija Marina Redžepović.

Program se u 21 sat nastavlja projekcijom koja predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje filmskih rariteta - „Kratka noć leptira“ („La corta notte delle bambole di vetro“, 1971.) talijanskog redatelja Alda Lada.

Radnja filma smještena je u komunistički Prag, a govori o novinaru koji razotkriva elitni klub u kojemu se društvena elita okuplja kako bi sudjelovala u političkim spletkama, okultnim ritualima i – orgijama. Film je snimljen na lokacijama u Zagrebu, a u sporednim se ulogama pojavljuju naši glumački veterani: Relja Bašić, Semka Sokolović-Bertok te Fabijan Šovagović.

Ulaz na projekciju je besplatan, a nakon nje slijedi tulum.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije