Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hurdy gurdy

Novi etno zvuk Dunje Knebl i novoosnovane grupe Kololira

dunja knebl i grupa kololira
dalibor urukalović/pixsell
22.05.2013.
u 15:52

U kazalštu Mala scena predstavljena je nova hrvatska etno grupa u kojoj su uz Dunju Knebl i Danijel Maoduš, Marin Turšić i Hrvoje Ban. Riječ je o grupi koju je Hrvatski radio poslao na EBU festival u Varnu.

Publika zagrebačke Male scene mogla je ekskluzivno čuti najnoviji hrvatski etnobend nazvan po novoskovanom hrvatskom nazivu za instrument hurdy gurdy. Riječ je o bendu Kololira Dunje Knebl i Danijela Maoduša na gitari, Marina Turšića na spomenutoj kololiri i perkusijama te Hrvoju Banu na harmonici i frulici. Hrvatski radio šalje ih u Varnu na festival EBU-a, gdje će izvoditi hrvatske tradicijske pjesme u novim, neagresivnim i, shodno instrumentima, pomalo srednjovjekovnim aranžmanima. Na koncertu prilično komornog ugođaja, Dunja Knebl je izvodila mahom pjesme koje još nije snimila za neki od svojih nosača zvuka. Posebno je impresivno odzvučala njena interpretacija potresne pjesme \"Jarebica, lepa ftica\", a muški vokali bili su dobrodošla vokalna potpora njenu osebujnom glasu. Među poznatijim pjesmama kao što su \"Ja si jašem na konjaru\" ili pak \"Spevala mi papiga\", publika je mogla čuti i rjeđe izvođene kao što je slavonska \"Kad ja pređem jednu goru\" ili pjesma iz Kupljenova \"Maro, Maro, Marice\".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije