PROMO

Nova premijera Kazališta Planet Art "Ljubavna pisma"

Ljubavna pisma
26.01.2023.
u 14:45

Četvrtak, 2. veljače, 2023. u 20 sati u Kazalištu KNAP

O predstavi:

ŽIVOTI U PISMIMA

Andrew i Melissa prijatelji su iz djetinjstva čije dopisivanje započinje slanjem poruka za vrijeme sata u osnovnoj školi što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama u pokušajima da realiziraju svoju vezu kojoj su prepreka objektivne okolnosti, ali i oni sami.

I dok njihovi životi idu različitim smjerovima kroz pisma progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima.

U međuvremenu Andrew postaje uspješan odvjetnik i političar dok se Melissa okreće umjetnosti i porocima.

Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li, nakon toliko vremena, za njih prekasno? Je li moguć „popravni“ iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, osobe iz pisama iste kao one u stvarnosti?

Ljubavna pisma, jedna od naizvođenijih kazališnih ljubavnih priča na svijetu, nominirana su i za Pulitzerovu nagradu za dramu, a tekst je 1988. godine praizveden na Broadwayu. U njegovoj izvedbi okušala su se velika glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anouk Aimee, Sissy Spacek, Sigourney Weaver te Elizabeth Taylor koja se ulogom u Ljubavnim pismima 2007. vratila na pozornicu.

U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art sjajnim glumačkim postavama pridružuju se Slavica Knežević u ulozi Melisse i Marko Torjanac kao Andrew. Predstavu Ljubavna pisma, koja će Vam svojom toplinom izmamiti i suzu i osmjeh, redateljski potpisuju Slavica Knežević i Marko Torjanac koji su napravili i dramaturšku prilagodbu ovog ljubavnog klasika.

Albert Ramsdell Gurney:

LJUBAVNA PISMA

MESLISSA: Slavica Knežević
ANDY: Marko Torjanac
Adaptacija i režija: Marko Torjanac i Slavica Knežević
Prijevod: Marko Torjanac
Izbor kostima: Đurđa Janeš
Skladatelj: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla i zvuka: Darko Crnčević
Dizajn: Tomislav Veltruski

Premijera: 2. veljače 2023., Kazalište KNAP
Repriza: 4. veljače u 20 sati, Kazalište KNAP

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije