Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužni klaun

Nova predstava gluhih umjetnika iz Udruge DLAN

Centar za kulturu Trešnjevka
16.05.2023.
u 14:30

Premijera predstave Udruge DLAN održat će se 18. svibnja u Centru za kulturu Trešnjevka s početkom u 19 sati

Umjetnici iz udruge "Kazalište, audiovizualne umjetnosti i kultura Gluhih - DLAN" premijerno će izvesti kazališno-lutkarsku predstavu “Tužni klaun“ ovoga četvrtka, 18. svibnja, u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. U izradi predstave sudjelovala su i djeca oštećena sluha i njihova braća i sestre preko projekta "Inkluzivno umjetničko bratstvo i sestrinstvo" koje je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija.

Udruga "DLAN" osnovana je 2001. godine na inicijativu gluhih osoba s osnovnim ciljem promoviranja kulture Gluhih, kazališne i vizualne umjetnosti u Hrvatskoj i inozemstvu. Posebnu važnost pridaju osnivanju kazališta na znakovnom jeziku, kojeg do tada u Hrvatskoj nije bilo. Zahvaljujući premijeri prve kazališne predstave na hrvatskom znakovnom jeziku "Planet tišine", udruga "DLAN" se od toga dana prepoznaje i kao kazalište, ali i kao mjesto u kojem se kultura gluhih jasno i javno promovira.

Predstava govori o nemilosrdnom tržištu punom konkurencije, dok protagonist smatra da se nemoguće suočiti sa svojim najjačim protivnikom – samim sobom. Protagonist otkriva svoj alter ego koji je bio zakopan pod njegovom tjeskobom čekajući da bude stavljen pod svjetla reflektora života, stoji u najavi na stranici CeKaTe-a.

“Tužni klaun“ kazališno je djelo koje predstavlja neizbježnost prihvaćanja svoje mračne strane, čak i kada smo osoba koja donosi svjetlo drugima. Režiju potpisuje Angel Naumovski, kostimografiju Iva Vrbos, scenografiju Lino Ujčić i Mingsheng Pi, a svi oni su i glumci u predstavi. Ulaz na predstavu je besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije