Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALI SAMO DIO

Nova ekranizacija 'Dracule'

03.05.2009.
u 19:30

Slavni roman Brama Stokera o transilvanskom krvopiji već je bezbroj puta bio ekraniziran te filmaši koji i dalje nalaze inspiraciju u njemu stalno traže nove pristupe kojima bi stari materijal učinili svježim.

A najnoviji je koncentriranje na samo jedan dio priče, onaj koji je kod Stokera bio samo prepričan, Scenarij koji je napisao Bragi Schute Jr. zove se "The Last Voyage of Demeter" ("Zadnja plovidba Demetre") i bavi se plovidbom "uketog broda" koji je prevezao grofa Drakulu iz njegove postojbine u Rumunjskoj do obala Engleske.

Posada umire jedan po jedan, dok se na kraju brod ne nasuče na obalu kod Whitbyja bez ijedne žive duše na sebi, s mrtvim kapetanom privezanim za kormilo.

Tu priču koja će biti ispričana kao ulomci iz brodskog dnevnika trebao je režirati Robert Schwentke ("Plan letenja") ali je nakon njegovog odustanka zbog drugih obaveza trenutno izgledno da će za taj film, čije snimanje počinje u drugoj polovici ove godine, redatelj biti Marcus Nispel ("Pathfinder", novi "Petak 13.").

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije