Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polemika
Povratak na članak

Nora Krstulović: Ministarstvo kulture manipulira podacima!

Demantijem na demanti nastavlja se rasprava o slučaju gašenja portala Teatar.hr

Komentari 1

TS
tsnitko
17:59 24.02.2011.

Kad kazalište, kao vječno društveni fenomen, pređe s „žrtveničkog koda“, dakle ritualnog i predstavljačkog, na kod razmjene, dakle na „tržišni kod“ - bilo privatni ili državni – dolazi do nestanka njegova smisla. Jer kazalište je iznad „istine“ i iznad „laži“ i ne tiče ga se nikakva kapitalistička logika. Suvremeni je umjetnik izgleda nezavisniji od vlasti i novca od svojih predhodnika, budući da je apstraktniji, naprotiv, više je no ikada oslonjen na institucije vlasti, odvojen od bitka našeg vremena, zatvoren u velike centre produkcije, opčinjen istraživanjem upotrebe oruđa upravljanja velikim organizacijama... u umjetničke svrhe: on je postao ekonomski nerentabilan, učeni menestrel (putujući pjesnik-glazbenik) multinacionalnog aparata, koji proizvodi simboliku moći. Odbacili smo pravi svijet - koji svijet još postoji? Svijet privida? Nipošto. S pravim svijetom odbacili smo istodobno svijet privida. Opet poništen natječaj za intendanta splitskog HNK... I u Šibeniku poništen natječaj za intendanta... Itd... itd... itd... teatar.hr... ... Ništa nije fizički nestalo, ali je sve nestalo metafizički! Welcome in the desert of the Real!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.