Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGRAM SVEČANOG OTVORENJA U KINU EUROPA – BESPLATNO!
Povratak na članak

Ne propustite premijeru filma o hrvatskom oscarovcu

Svečano otvorenje u subotu u zagrebačkom kinu Europa uz koncert filmske glazbe, prve hrvatske sačuvane reklame i premijeru dokumentarnog filma o Dušanu Vukotiću

Komentari 6

AR
Artukovic
13:45 05.10.2018.

Hrvat Dušan Vukotić? Taj je Hrvat samo kad treba novac ministarstva kulture.

VL
KA
Kameni
10:26 06.10.2018.

Da rijesimo nedoumicu, covjek je rodom i rodjen je u Bileci, Istocna Hercegovina, danasnja Republika Srpska u okviru Bosbe i Hercegovine. Put ga je nanio kao i mnoge druge u Zagreb posto je tada bila jedna drzava i u Zagrebu je radio. Eto tako je on postao Hrvat, ni kriv ni duzan. Trebao ti je samo posao u Hrvatskoj i ako si bio uspjesan kao Tesla, sina pravoslavnog svestenika cija je kuca u toku Domovinskog rata minirana do temelja a i sami temelji, i to je to, Hrvat si. A Hrvati koji su radili u Drugim djelovima bivse drzave nisu postajali Srbim Makedonci, oni su i dalje ostajali Hrvati. Malo cudan kriterij. Mali izuzetci su na primjer Seselj, Franko Simatovic, Potocar, Vuckovic....koji su ipak ucinili ono sto se drugima cini u Hrvatskoj. Pa nije ni za cuditi, u Beogradu i okolici na primjer zivi oko 10.000 Hrvata.

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
17:17 06.10.2018.

Da li je Irena Škorić angažirala babu vračaru da skine uroke s festivala i koliko je to plaćeno iz budžeta festivala?

VL
SA
samoborka
20:49 05.10.2018.

Dušan!??

VL
BR
Brankko
03:57 12.10.2018.

"Artukoviću", Dušan Vukotić umro je prije dvadeset godina, kako to on "treba novac ministarstva kulture"?! "Samoborka", zar ne razumijete da je Dušan hrvatsko ime, izvedeno od imenice duša, kao i Duško, Duška, a ime Dušan postoji i u drugim slavenskim jezicima, i kao što španjosko ime Alma znači "duša".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.