Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hot Docs

Nina Violić i ''Marijine'' odlaze na Hot Docs

\'\'Marijane\'\'
29.04.2011.
u 15:06

Ekipa filma ''Marijine'' duhovitim će videodnevnicima dokumentirati svoje putovanje u Toronto i probati (de)mistificirati sudjelovanje na jednom velikom festivalu

Dokumentarno-igrani film ''Marijine'', redateljice i scenaristice Željke Sukové, u ponedjeljak 2. svibnja imat će svjetsku premijeru u Torontu na kanadskom filmskom festivalu Hot Docs.

Glumica Nina Violić, redateljica i scenaristica Željka Sukova i snimatelj i montažer Aleš Suk zaputit će se na Hot Docs, gdje će svoje putovanje i iskustva dokumentirati videozapisima koji će biti prikazani hrvatskoj publici.

Film ''Marijine'' u produkciji udruge Ukus iz Rijeke bit će prikazan u sklopu festivalskog programa ''Next'', koji predstavlja dokumentarce koji istražuju kreativnost u izvedbenim i vizualnim umjetnostima, a film će se naći u utrci za festivalsku ''Nagradu publike''.

Nina Violić, Željka Suková i Aleš Suk svojim će videoizvještajima pokušati (de)mistificirati što za filmaša znači biti prisutan na tako važnom i velikom festivalu.

''Marijine'' su, po riječima autora, ''mockumentary'' o pokojnoj Mariji Violić i njene tri unuke, koje su ujedno i protagonistice ove dokuglazbene komedije. Nina Violić i Željka Suková stvarne su Marijine unuke, dok treću unuku glumi Mila Čuljak. Želeći dragoj pokojnici izgraditi nadgrobni spomenik, unuke pozivaju u pomoć bakine susjede i prijatelje. Izbor najboljeg prijedloga za nadgrobni spomenik prerasta u reality-show pun pjesme i plesa.

Hot Docs, najpoznatiji i najveći festival dokumentarnog filma u Sjevernoj Americi koji godišnje prikaže dvjestotinjak filmova iz tridesetak država, održat će se od 28. travnja do 8. svibnja.

Hrvatska premijera filma ''Marijine'' očekuje se krajem ove godine na nekom od većih festivala.

Ključne riječi

Komentara 1

LE
ledomedo
18:43 29.04.2011.

Film se zove Marijine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije