Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Nina Brkić Iizlaže aktove u galeriji Bruketa 2

Nina Brkić, profesorica likovne kulture, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odsjek, u slikarskoj klasi prof. Ante Rašića
04. travnja 2012. u 14:26 0 komentara 116 prikaza
NINA BRKIĆ
Foto: \"

Izložba "Ploha - boja - akt" zagrebačke slikarice Nine Brkić otvara se u četvrtak 5. travnja od  19 sati u galeriji Bruketa 2 u Rijeci. U predgovoru kataloga Nena Brkić, konzervatorica i kiparica je napisala: "Nina Brkić promišlja, razrađuje i ostvaruje ženski torzo redukcijom na plohe, kombinirajući tehniku kolaž-papira, akrilnog spreja, ljepila, akrilne boje i tuša. Platno zatvara slobodnijom morfologijom malih ploha, primarnih i sekundarnih boja, gdje ostvaruje ritmično bogatu površinu unutar koje akcentira ženski lik. Na tu podlogu prožetu simbolikom boja i valera postavlja svoj idejni pečat, svoju idejnu dominantu – stilizirani ženski akt, reduciran na torzo. U svom likovnom opusu orijentira se na ženski lik, koji postavlja na znamenja i simboliku boja – komplementarnih parova boja gdje suprotstavljanjem kromatskih vrijednosti potiče idejnost i vitalnost ženstvenosti.

Morfološki osebujna stilistika likovnog izraza upućuje na hrabru likovnu umjetnicu koja slika bez zadrške i suvišnih akademskih zapreka jer daje prednost oslicima individualnosti i unutrašnjem porivu svojstvenom sebstvu".

Nina Brkić, profesorica likovne kulture, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odsjek, u slikarskoj klasi prof. Ante Rašića. Maturirala je na Školi Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, aranžersko-scenografski odsjek. Profesionalno se bavi slikarstvom i radi u prosvjeti. Samostalno i grupno izlaže u zemlji i inozemstvu. Do sada je ostvarila petnaest samostalnih i trideset skupnih izložbi u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Njemačkoj i Americi.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.