Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA STRANA SVEGA
Povratak na članak

'Nije problem Hrvatskoj i Srbiji što se bave prošlošću, nego što se njome ne bave na pravi način'

Na skorašnjem ZagrebDoxu bit će prikazan dokumentarac beogradske redateljice Mile Turajlić u kojem je kroz prizmu stana svoje majke koaj je rušila Miloševića prikazala turbulentna vremena kroz koja je prolazila Srbija zadnjih 30 godina.

Komentari 19

MI
miholjčan
12:25 25.02.2018.

Problem je i u tome što se tom prošlosti ne bave povjesničari već prvenstveno političari. Najviše oni gluplji, jer nemaju o čemu drugom govoriti.

VL
LU
lunar777
13:03 25.02.2018.

Problem je što su srbokomunisti pisali lažnu povijest a koliko vidimo rukama i nogama se bore da se ne razotkriva njihova laž. No uzalud, istina uvijek nalazi put na svjetlo..

VL
LO
lojtra1
12:06 25.02.2018.

Povijest na "pravi način" ide ovako: Otrgnuti brutalno što je moguće više hrvatske zemlje, napumpati kojekakve Jasenovce preko svake mjere i onda ustanoviti "svi smo jednaki".

VL
DU
Deleted user
18:27 25.02.2018.

Srbi bi nas trebali pustit na miru kad slavimo Oluju. Oluja je jedno od najsjajnijih događaja u hrvatskoj povjesti. A Hr. mediji bi nas trebali prestati maltretirati svakodnevnom srbijanštinom jer mi sa tom zemljom nemamo baš nikakve sličnosti. Čak jedva da i graničimo s njima. Juga je mrtva zauvijek. Naš region je EU region.

VL
DI
Direkt
12:25 25.02.2018.

Ova muško ženska kombinacija vjerovatno nema prolaz u Bg pa ovdje sakuplja novce. Takvih imamo u Hr koliko želimo da bi ih još uvozili.

VL
DU
Deleted user
22:33 25.02.2018.

srbi ne mogu bez mora..i nastojati ce kad tad..doci do njega..a to mogu samo uz pomoc.hrvatske .guske i gusana.

VL
Avatar comparator
comparator
10:01 26.02.2018.

Poanta i motiv ovog festivala nešto je drugo umjesto dokumentarnog filma . Recite otvoreno što time želite i recite da želite opet onu bivšu državu bez smisla i razloga. Opet vas smeta nacionalna politika koja je kriva za raspad istee te vaše "federacije". E neću vam dati za pravo da je povijest nejasna jer je egzaktna i točno se zna da je Srbija bila agresor na Hrvatsku i željela stvoriti nekakvu krnju državu s granicom Karlobag Karlovac ,Virovitica. Zna se i da je država ono što čini narod ,a nakon raspada drage vam propale države Hrvatska je naravno postala nacionalna država . Usput uopće me nije briga tko vam je premijerka ! Baj baj !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.