Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLEMIKA

Nezavisni umjetnici javno testirali izjave Lušetića i Makovića

Vitomira Lončar
Vitomira Lončar
29.05.2012.
u 15:09

U Gradskom uredu za kulturu tražili izvješća o radu kazališnih kuća, kakvim se Maković poslužio u jednom domaćem tjednuku

Nezavisni umjetnici predvođeni Vitomirom Lončar danas su se ušetali u zgradu Gradskog ureda za kulturu te zatražili uvid u financijsko poslovanje zagrebačkih kazališta. Time su se nadovezali na skandal koji je izbio nakon što je Zvonko Maković u jednom domaćem tjedniku objavio tekst "Prava istina o kazališnoj gerili", u kojem je analizirao izvješće o poslovanju kazališta Mala Scena, koje vodi Vitomira Lončar. Nakon niza optužbi za zloporabu položaja (Maković je predsjednik skupštinskog odbora za kulturu Grada Zagreba), nezavisni su umjetnici odlučili provjeriti tvrdnje da do takvih podataka može doći svatko tko zatraži.
O rezultatima akcije Vitomira Lončar izvijestila je putem interneta:
Nova gerilska akcija! Jutros u 9 sati došli smo u Ured za obrazovanje, kulturu i sport i tražili uvid u financijsko poslovanje kazališta u Zagrebu. Naime, zamjenik pročelnika za kulturu Tedi Lušetić rekao je u petak na HTV-u da takve podatke može dobiti svatko. Podatke NISMO dobili, ali smo urudžbirali zamolbe da nam ih se da na uvid. Sada - čekamo! Na izlazu su nas djelatnici (po direktivi "onih gore") pitali kako smo uopće ušli... Ah, teško pitanje....kroz vrata!
Iz Gradskog ureda za kulturu nema nikakve službene reakcije, ali ne sumnjamo da će se polemika nastaviti.

Komentara 1

JO
johndoe2
17:16 29.05.2012.

Maković...taj divan čovjek ;) istinski Hrvat i domoljub hi hi hi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije