Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Nezavisni umjetnici javno testirali izjave Lušetića i Makovića

U Gradskom uredu za kulturu tražili izvješća o radu kazališnih kuća, kakvim se Maković poslužio u jednom domaćem tjednuku
29. svibnja 2012. u 15:09 1 komentara 13 prikaza
Vitomira Lončar
Foto: Vitomira Lončar
Nezavisni umjetnici predvođeni Vitomirom Lončar danas su se ušetali u zgradu Gradskog ureda za kulturu te zatražili uvid u financijsko poslovanje zagrebačkih kazališta. Time su se nadovezali na skandal koji je izbio nakon što je Zvonko Maković u jednom domaćem tjedniku objavio tekst "Prava istina o kazališnoj gerili", u kojem je analizirao izvješće o poslovanju kazališta Mala Scena, koje vodi Vitomira Lončar. Nakon niza optužbi za zloporabu položaja (Maković je predsjednik skupštinskog odbora za kulturu Grada Zagreba), nezavisni su umjetnici odlučili provjeriti tvrdnje da do takvih podataka može doći svatko tko zatraži.
O rezultatima akcije Vitomira Lončar izvijestila je putem interneta:
Nova gerilska akcija! Jutros u 9 sati došli smo u Ured za obrazovanje, kulturu i sport i tražili uvid u financijsko poslovanje kazališta u Zagrebu. Naime, zamjenik pročelnika za kulturu Tedi Lušetić rekao je u petak na HTV-u da takve podatke može dobiti svatko. Podatke NISMO dobili, ali smo urudžbirali zamolbe da nam ih se da na uvid. Sada - čekamo! Na izlazu su nas djelatnici (po direktivi "onih gore") pitali kako smo uopće ušli... Ah, teško pitanje....kroz vrata!
Iz Gradskog ureda za kulturu nema nikakve službene reakcije, ali ne sumnjamo da će se polemika nastaviti.
BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • johndoe2:

    Maković...taj divan čovjek ;) istinski Hrvat i domoljub hi hi hi.....