Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ansambl Predraga Goste u Hrvatskoj

New Trinity Baroque u Zagrebu, Križevcima i Varaždinu

New Trinity Baroque u Korčuli
Foto: Boris Berc
23.09.2015.
u 10:56

Na programu koji se večeras izvodi u Muzeju za umjetnost i obrt su sakralne kantate velikog Bachova prethodnika Dietricha Buxtehudea

New Trinity Baroque ansambl je za ranu glazbu koji je Predrag Gosta osnovao u Londonu, a potom ga preselio u Atlantu.

Zato uz ime ansambla i piše SAD, ali njegova je domovina, osim u glazbi, zapravo uvijek tamo gdje glazbenike oko sebe okupi Gosta. To mjesto trenutačno je Beograd, a glavni kriterij selekcije glazbenika je umjetnička izvrsnost pjevača i svirača, u što smo se nedavno uvjerili na Korčulanskom baroknom festivalu.

New Trinity Baroque danas, 23. rujna, u Hrvatsku dolazi drugi put da bi ponovio program kojim su oduševili Korčulu: sedam sakralnih kantata velikog Bachova prethodnika Dietricha Buxtehudea, sabranih u ciklus pod naslovom "Membra Jesu nostri".

Večeras od 19.30 nastupaju u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. Domaćin im je sjajni zagrebački Vokalni ansambl Antiphonus koji će time najaviti početak vlastite nove sezone.

Druga dva nastupa imat će u okviru 45. Varaždinskih baroknih večeri: 24. rujna u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima, a 25. rujna u uršulinskoj crkvi u samom Varaždinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije