Naslovnica Kultura Kazalište

'Netočno je da postoji namjera izbacivanja arhivske građe EUROKAZ-a iz ZKM-a'

Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović Milković ističe da je se bez ikakve prethodne komunikacije neistinito optužilo u otvorenom pismu Eurokaza.
13. travnja 2019. u 12:20 0 komentara 147 prikaza
16.06.2015., Zagreb - U kazalistu ZKM odrzana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena nova sezona kazalista ZKM. Ravnateljica ZKM-a Snjezana Abramovic-Milkovic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Zagrebačko kazalište mladih oglasilo se o otvorenom pismu ravnateljici ZKM-a Snježani Abramović Milković koje su ime Eurokaza uputili javnosti i potpisali Gordana Vnuk i Branko Brezovec, a čije smo pismo objavili i na Vecernji.hr.

Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović Milković ističe da je se bez ikakve prethodne komunikacije neistinito optužilo u otvorenom pismu Eurokaza. Radi javnosti, i suradnika s kojima ZKM surađuje na brojnim kazališnim i festivalskim koprodukcijama, naglašavamo da je netočno da postoji namjera izbacivanja arhivske građe EUROKAZ-a iz ZKM-a, gdje se čuva sva građa i drugih kazališnih manifestacija koje su se u ZKM-u održavale.

Za vrijeme mandata ravnateljice Abramović Milković održan je s Eurokazom primjerice i kineski festival Euriksia, što pokazuje da je ZKM nastavio suradnju s Eurokazom. U konkretnom slučaju ZKM je upravi Eurokaza želio predati duplikate postojeće arhivirane građe u ZKM-u koje je prije odlaska u mirovinu prikupila dugogodišnja ZKM-ova arhivarka. Zbog mogućeg komunikacijskog nesporazuma novozaposlena arhivarka ZKM-a je uvidjevši pogrešku u međuvremenu napisala ispriku predstavnicima Eurokaza - naglasivši da je namjera bila isključivo predati im duplikate iz arhive.

Izražavamo žaljenje zbog mogućeg nesporazuma, kao i zbog toga što su bez prethodnog razgovara s ravnateljicom donešeni ishitreni i neutemeljeni zaključci, a javnosti plasirane neistinite optužbe od predstavnika Eurokaza. Potenciranje nepostojećih afera nimalo ne doprinosi hrvatskoj kulturi.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.