Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demanti ZKM-a

'Netočno je da postoji namjera izbacivanja arhivske građe EUROKAZ-a iz ZKM-a'

16.06.2015., Zagreb - U kazalistu ZKM odrzana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena nova sezona kazalista ZKM. Ravnateljica ZKM-a Snjezana Abramovic-Milkovic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
13.04.2019.
u 12:20

Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović Milković ističe da je se bez ikakve prethodne komunikacije neistinito optužilo u otvorenom pismu Eurokaza.

Zagrebačko kazalište mladih oglasilo se o otvorenom pismu ravnateljici ZKM-a Snježani Abramović Milković koje su ime Eurokaza uputili javnosti i potpisali Gordana Vnuk i Branko Brezovec, a čije smo pismo objavili i na Vecernji.hr.

Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović Milković ističe da je se bez ikakve prethodne komunikacije neistinito optužilo u otvorenom pismu Eurokaza. Radi javnosti, i suradnika s kojima ZKM surađuje na brojnim kazališnim i festivalskim koprodukcijama, naglašavamo da je netočno da postoji namjera izbacivanja arhivske građe EUROKAZ-a iz ZKM-a, gdje se čuva sva građa i drugih kazališnih manifestacija koje su se u ZKM-u održavale.

Za vrijeme mandata ravnateljice Abramović Milković održan je s Eurokazom primjerice i kineski festival Euriksia, što pokazuje da je ZKM nastavio suradnju s Eurokazom. U konkretnom slučaju ZKM je upravi Eurokaza želio predati duplikate postojeće arhivirane građe u ZKM-u koje je prije odlaska u mirovinu prikupila dugogodišnja ZKM-ova arhivarka. Zbog mogućeg komunikacijskog nesporazuma novozaposlena arhivarka ZKM-a je uvidjevši pogrešku u međuvremenu napisala ispriku predstavnicima Eurokaza - naglasivši da je namjera bila isključivo predati im duplikate iz arhive.

Izražavamo žaljenje zbog mogućeg nesporazuma, kao i zbog toga što su bez prethodnog razgovara s ravnateljicom donešeni ishitreni i neutemeljeni zaključci, a javnosti plasirane neistinite optužbe od predstavnika Eurokaza. Potenciranje nepostojećih afera nimalo ne doprinosi hrvatskoj kulturi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije