Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preopterećenje

Netflix i YouTube će usporiti streaming u Europi da ne bismo ostali bez interneta

23.03.2020.
u 10:34

Zbog povećanog broja korisnika na streaming platformama zbog mjera borbe protiv koronavirusa, vodeći streaming servisi odlučili su smanjiti kvalitetu svojih usluga da se europska mreža ne bi preopteretila

Netflix i YouTube objavili su da će smanjiti kvalitetu svog online streamina u Europi idućeg mjeseca kako bi spriječili da internet "pukne" zbog nevjerojatne količine korisnika koji koriste te servise u samoizolaciji i karanteni za vrijeme pandemije koronavirusa. 

- Naše procjene su da će ove mjere smanjiti promet na europskim mrežama za 25%, a našim gledateljima i dalje moći pružati kvalitetnu uslugu - rekli su iz Netflixa. 

Do ovih je mjera došlo nakon što su čelnici Europske Unije zamolili streaming servise i njihove korisnike da sadržaj ne gledaju u najvišoj kvaliteti. Trenutno stotine milijuna ljudi diljem Europe nalaze se u karanteni i samoizolaciji, rade od kuće, a djeca od kuće pohađaju i škole te je pritisak na internetskoj mreži puno veći nego inače pa bi moglo doći do pucanja mreže.

Thierry Breton, povjerenik Europske komisije, u srijedu i četvrtak razgovarao je s direktorom Netflixa Reedom Hastingsom po pitanju video streaminga te su uspjeli doći do sporazuma. 

- Streaming platforme, telekomi i korisnici, svi oni moraju poduzeti određene mjere kako bi osigurali sigurno funkcioniranje interneta tijekom borbe protiv koronavirusa - rekao je Breton. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije